אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

מרק כתום קצת אחר

אנחנו יודעים, גם לכם יש את המתכון המושלם למרק כתום שמלווה אתכם כבר שנים. למרות זאת, תנו לנו להציע לכם משהו טיפה שונה: כל הכתומים המוכרים אמנם כאן, אבל הפעם הם מגיעים עם תוספות מעניינות במיוחד

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 06/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בינוניות (3 כוסות בערך)

1 בטטה בינונית, קלופה ומגוררת גס

1 גזר גדול, מקולף ומגורר גס

כוס וחצי עדשים כתומות

2 כפיות מלח

ליטר וחצי מים

4 שיני שום

1-2 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

2 כפות לימון כבוש קצוץ

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

חופן עלי כוסברה, קצוצים גס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים את השמן. מוסיפים את הבצל והירקות הכתומים. מערבבים ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות.

2 מוסיפים את העדשים והמלח ומערבבים.

3 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-20 דקות.

4 קוצצים דק (לכדי משחה) את השום, הג'ינג'ר והלימון הכבוש, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים גם את עשבי התיבול הקצוצים וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

* העדשים ממש נמסות ומסמיכות את המרק. במידה ויוצא לכם תבשיל, אל תהססו להוסיף מים בהדרגה לדרגת הסמיכות הרצויה לכם.

* מי שאוהב טעם לימוני מודגש יכול להוסיף מיץ מחצי לימון לפני ההגשה.

>> בפעם הקודמת הכנו קציצות אורז ותירס