אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

מרק שעועית מש

נכון שהסערה כבר מאחורינו, אבל מה לעשות, איכשהו עדיין קר לנו בשיגעון. לכן עשינו מעשה והכנו סיר גדול של מרק שעועית המש הזה, שהוא מספיק סמיך ומענג בשביל שנשכח שיש מזג אוויר ושהוא מקפיא לנו את הצורה

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 14/02/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 190 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

4 כפות שמן זית

בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום, קצוצות גס

צרור עלי מנגולד (החלק הלבן קצוץ דק והחלק הירוק קצוץ גס)

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

כוס וחצי שעועית מש

1 כוס סלרי קצוץ

צרור פטרוזיליה, קצוץ

1 כפית כמון

2 ליטר מים

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים היטב סיר רחב. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום והחלק הלבן של המנגולד ומערבבים. מטגנים בזהירות 5 דקות תוך כדי ערבוב.

2 מוסיפים את קוביות הגזר ועלי המנגולד ומערבבים היטב. כעבור כ-3 דקות, כשהם מתרככים, מוסיפים את שעועית המש, הסלרי, הפטרוזיליה והכמון. מערבבים היטב ומטגנים כ-3 דקות.

3.מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

4 כשהמרק רותח מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-40 דקות.

5 מוסיפים מלח ומערבבים היטב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים (שימו לב שהמרק מסמיך מאוד במקרר כך שניתן להוסיף עוד נוזלים ולערבב). מומלץ להגיש עם לימון בצד.