אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

נזיד שעועית אדומה

הטמפרטורות שוב צונחות? זמן מעולה להוציא את הקטניות מהארון! הפעם אנחנו מתכוונים לחמם לעצמנו את הגוף והנפש עם נזיד השעועית הזה, שכולו אדום על אדום. יש לנו הרגשה שזה יצליח

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 08/12/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות שעועית אדומה

כף שמן זית

בצל גדול, קלוף וקצוץ

4 שיני שום, קצוצות

3 גזרים, קלופים וקצוצים לקוביות

שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות

4 גבעולי סלרי (בלי העלים), קצוצים

כפית וחצי פפריקה

כפית קינמון (או פחות, לפי הטעם)

חצי כפית כמון

800 גרם עגבניות חתוכות לקוביות, טריות או משומרות

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית במים למינימום 6 שעות.

2 מסננים, מעבירים לסיר בינוני ומכסים במים פושרים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ומקפים את הקצף שמצטבר למעלה.

3 מבשלים את השעועית כרבע שעה, ומסננים.

4 מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים שתי דקות תוך ערבוב. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הגזרים, שורש הפטרוזיליה וגבעולי הסלרי.

5 מתבלים את התערובת בפפריקה, קינמון וכמון ומערבבים היטב. מוסיפים את השעועית והעגבניות ומערבבים.

6 מוסיפים חצי ליטר מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כשעה ורבע, עד לריכוך, תוך ערבוב מדי פעם.

>> בפעם שעברה הכנו מרק כתום, אבל לא כמו של כולם