תבשיל חיטה וסלק עם טריק מדליק
במתכון הזה, של מיכל אפשטיין, לא מבשלים את הסלק למוות עם החיטה - אלא רק טוחנים אותו במעבד מזון ומוסיפים בסוף הבישול. וואללה, איך לא חשבנו על זה קודם? כף של רוטב יוגורט מעל - ואנחנו הכי מסודרים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 סלקים בינוניים בוואקום
כף שמן זית
חצי בצל סגול, קצוץ דק
שן שום, קצוצה
שקית חיטה לבישול מהיר של 10 דקות
מלח
פלפל שחור
2 כוסות מים חמים
ליוגורט נענע:
1/4 כוס יוגורט
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון אחד
כפית שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומעבירים לקירור.
2 טוחנים את הסלקים במעבד מזון למחית חלקה.
3 מחממים שמן זית בסיר קטן ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את החיטה, המלח והפלפל ומערבבים.
4 מוסיפים כמעט את כל כמות המים ומערבבים. מבשלים עד שהחיטה מתרככת וכל המים נספגים (לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים).
* אם אין חיטה לבישול מהיר אפשר להשתמש בחיטה רגילה. במקרה כזה יש להוסיף יותר מים ולבשל יותר זמן (ככתוב בהוראות שעל האריזה).
5 כשהחיטה מוכנה מערבבים פנימה את מחית הסלק. מורידים מהאש ומגישים עם היוגורט.