אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

תבשיל חיטה וסלק עם טריק מדליק

במתכון הזה, של מיכל אפשטיין, לא מבשלים את הסלק למוות עם החיטה - אלא רק טוחנים אותו במעבד מזון ומוסיפים בסוף הבישול. וואללה, איך לא חשבנו על זה קודם? כף של רוטב יוגורט מעל - ואנחנו הכי מסודרים

מיכל אפשטיין | mako אוכל | פורסם 28/02/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.7 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 סלקים בינוניים בוואקום

כף שמן זית

חצי בצל סגול, קצוץ דק

שן שום, קצוצה

שקית חיטה לבישול מהיר של 10 דקות

מלח

פלפל שחור

2 כוסות מים חמים

ליוגורט נענע:

1/4 כוס יוגורט

2 כפות נענע קצוצה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מיץ מלימון אחד

כפית שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומעבירים לקירור.

2 טוחנים את הסלקים במעבד מזון למחית חלקה.

3 מחממים שמן זית בסיר קטן ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את החיטה, המלח והפלפל ומערבבים.

4 מוסיפים כמעט את כל כמות המים ומערבבים. מבשלים עד שהחיטה מתרככת וכל המים נספגים (לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים).

* אם אין חיטה לבישול מהיר אפשר להשתמש בחיטה רגילה. במקרה כזה יש להוסיף יותר מים ולבשל יותר זמן (ככתוב בהוראות שעל האריזה).

5 כשהחיטה מוכנה מערבבים פנימה את מחית הסלק. מורידים מהאש ומגישים עם היוגורט.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול עם פלפלים קלויים
>> והנה הסבר מלומד על חמוצים יפניים