סלט קטניות מונבטות עם שומר צלוי
סוף סוף הנבטנו קטניות (איזה פלא! כיף גדול!), ועכשיו אנחנו צריכים מתכון ששווה אותן. למשל - סלט עם פלחי שומר צלויים ברוטב הורס של תפוז וצ'ילי. 20 דקות עבודה ויש לכם סלט טעים אש שכולו בריאות בקלי קלות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
רבע כוס עדשים מנומרות
רבע כוס שעועית מאש
2 כפות שמן זית
מיץ מתפוז אחד
זסטים מתפוז אחד (רצועות מקליפת התפוז)
חצי צ'ילי אדום, קצוץ דק (למי שאוהב פיקנטי)
כפית דבש או סילאן
4 יחידות שומר
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
חופן עלי מיזונה וטאטסוי (או פשוט עלי בייבי)
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהנבטת הקטניות: משרים את העדשים והמאש במים 24 שעות. מסננים, מסדרים בכלי רחב ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד מחורר בסכין. מניחים על השיש. פעמיים ביום מרטיבים במעט מים את הקטניות, מנערים קלות ומכסים שוב - וכך עד שהקטנייה נובטת. מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד שבוע. שימו לב - ככל שחם יותר, הקטניות ינבטו מהר יותר. חשוב להשתמש בקטניות טריות.
2 להכנה המנה: מחממים תנור ל-220 מעלות.
3 מערבבים בקערה קטנה או בצנצנת את שמן הזית, מיץ התפוזים, הזסטים, הצ'ילי והדבש או הסילאן.
4 חותכים את השומרים ל-6 פלחים כל אחד ומערבבים עם הרוטב בקערה רחבה.
5 מסדרים את פלחי השומר בשכבה אחת על תבנית גדולה עם נייר אפייה. שופכים את הרוטב, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי וצולים כ-20 דקות.
6 מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
7 מעבירים את השומרים ואת הנוזלים שהצטברו בתבנית לקערה רחבה, מוסיפים את הנבטוטים והעלים הירוקים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.