אוכל
צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

פיתות קמח מלא עם זעתר

אם אתם רוצים להתחיל לאכול בריא אבל לא יודעים איך - הפיתות האלה יכולות להיות נקודת זינוק מושלמת. הן בריאות לגמרי, אבל אפילו יותר מזה טעימות. וההכנה? בקטנה

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 28/05/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.6 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

500 גרם קמח שמרים בהתפחה מהירה להכנת לחם מלא

כוס וחצי מים

לתערובת הזעתר:

5 כפות גדושות זעתר

חצי כוס שמן זית

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח והמים בקערה גדולה ולשים כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

2 מורחים את כדור הבצק במעט שמן זית ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים את הבצק במשך שעה.

3 מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-10 כדורים. מכסים ומתפיחים את הכדורים 20 דקות.

4 מרדדים כל כדור בצק לפיתה דקה ומסדרים על תבניות מרופדות נייר אפייה. מתפיחים 15 דקות.

5 מחממים את התנור ל-200 מעלות.

6 מערבבים את מרכיבי תערובת הזעתר, מורחים על הפיתות ואופים כ-20 דקות.