צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל
פיתות קמח מלא עם זעתר
אם אתם רוצים להתחיל לאכול בריא אבל לא יודעים איך - הפיתות האלה יכולות להיות נקודת זינוק מושלמת. הן בריאות לגמרי, אבל אפילו יותר מזה טעימות. וההכנה? בקטנה
רעות עזר-אסרף | mako אוכל
| פורסם 28/05/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (10 מנות):
500 גרם קמח שמרים בהתפחה מהירה להכנת לחם מלא
כוס וחצי מים
לתערובת הזעתר:
5 כפות גדושות זעתר
חצי כוס שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח והמים בקערה גדולה ולשים כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2 מורחים את כדור הבצק במעט שמן זית ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים את הבצק במשך שעה.
3 מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-10 כדורים. מכסים ומתפיחים את הכדורים 20 דקות.
4 מרדדים כל כדור בצק לפיתה דקה ומסדרים על תבניות מרופדות נייר אפייה. מתפיחים 15 דקות.
5 מחממים את התנור ל-200 מעלות.
6 מערבבים את מרכיבי תערובת הזעתר, מורחים על הפיתות ואופים כ-20 דקות.