אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

דלורית וחציל עם עדשים שחורות ברוטב עגבניות וחלב קוקוס

למרות השם המפוצץ, תתפלאו לשמוע שהתבשיל הזה הוא מהיר הכנה וקל בטירוף. עם המון ירקות ותבלינים, השראה מהמטבח ההודי, והמון צבע, זו בדיוק ארוחת הצהריים שחיפשתם. צלחת אורז ליד ואתם לגמרי מסודרים

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 23/08/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב:

2 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

3-4 שיני שום, כתושות

1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ

כפית זרעי כוסברה

שליש כפית כורכום

5 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות

1 וחצי כפיות מלח

1 וחצי כוסות מים

רבע כוס חלב קוקוס

מיץ מחצי לימון (לא חובה)

התוספות:

חצי כוס עדשים שחורות

1 דלורית בינונית, קלופה וחתוכה גס

1 חציל קלוף, חתוך לקוביות גדולות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מחממים היטב סיר רחב ויוצקים לתוכו את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר, זרעי הכוסברה והכורכום, ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהבצל הופך לשקוף ורך.

2. מגבירים חזרה את הלהבה ומוסיפים את העגבניות הקצוצות והמלח. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים וחלב הקוקוס, מכסים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.

3 שמים את העדשים בסיר עם הרבה מים ומבשלים אותן עד שהו מוכנות בדרגת אל דנטה (כ-5 עד 7 דקות מרגע הרתיחה).

4. מוסיפים לרוטב את הדלורית והחציל, מערבבים היטב ומוסיפים את העדשים. מבשלים עוד כ-10 דקות עד שהירקות מוכנים. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.

 >> הנה עוד המון מתכונים מהירים ובריאים