צ'ילי צמחוני כמו שצריך
אותנו לא מעניין אם שמש בחוץ או סגרירי - אנחנו, ברגע שמישהו מעדכן שיש קערת צ'ילי על השולחן, תמיד מוכנים להסתער. אז הנה הוא בא, צ'ילי צמחוני מלא בירקות, שמח וצבעוני ברמות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם שעועית אדומה
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול בינוני, קצוץ
1 פלפל אדום גדול, קצוץ
1 כרישה (רק החלק הלבן), קצוצה
2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים
2 מקלות סלרי, קצוצים
חצי כפית מלח
4 שיני שום, קצוצות דק
2 כפות אבקת צ'ילי
2 כפיות כמון טחון
כפית וחצי פפריקה מעושנת
כפית אורגנו מיובש
400 גרם עגבניות משומרות בקוביות
2 כוסות מים
1 עלה דפנה
2 כפיות מיץ לימון
לקישוט:
כוסברה טרייה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 משרים את השעועית במים למשך לילה שלם או מינימום 6 שעות. מחליפים את המים ומבשלים אותה כשעה וחצי עד שעתיים, עד לריכוך.
2 מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הפלפל, הכרישה, הגזר, הסלרי והמלח. מאדים 7-10 דקות תוך ערבוב, עד שהירקות רכים והבצל שקוף.
3 מוסיפים את השום, אבקת הצ'ילי, הכמון, הפפריקה והאורגנו. מאדים דקה נוספת תוך כדי ערבוב (בשלב זה התבלינים אמורים כבר להפיץ ארומה נעימה).
>> בפעם שעברה הכנו פלאפל עדשים ומנגולד
4 מוסיפים את העגבניות, השעועית האדומה, המים ועלי הדפנה ומערבבים.
5 מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה (חשוב לערבב את התבשיל מדי פעם כדי שלא יידבק לתחתית הסיר).
6 מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מגישים בקעריות עמוקות עם כוסברה קצוצה מעל.
* ניתן לשמור את הצ'ילי במקרר עד 4 ימים.