אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

צ'ילי צמחוני כמו שצריך

אותנו לא מעניין אם שמש בחוץ או סגרירי - אנחנו, ברגע שמישהו מעדכן שיש קערת צ'ילי על השולחן, תמיד מוכנים להסתער. אז הנה הוא בא, צ'ילי צמחוני מלא בירקות, שמח וצבעוני ברמות

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 22/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם שעועית אדומה

2 כפות שמן זית

1 בצל סגול בינוני, קצוץ

1 פלפל אדום גדול, קצוץ

1 כרישה (רק החלק הלבן), קצוצה

2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים

2 מקלות סלרי, קצוצים

חצי כפית מלח

4 שיני שום, קצוצות דק

2 כפות אבקת צ'ילי

2 כפיות כמון טחון

כפית וחצי פפריקה מעושנת

כפית אורגנו מיובש

400 גרם עגבניות משומרות בקוביות

2 כוסות מים

1 עלה דפנה

2 כפיות מיץ לימון

לקישוט:

כוסברה טרייה, קצוצה 

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית במים למשך לילה שלם או מינימום 6 שעות. מחליפים את המים ומבשלים אותה כשעה וחצי עד שעתיים, עד לריכוך.

2 מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הפלפל, הכרישה, הגזר, הסלרי והמלח. מאדים 7-10 דקות תוך ערבוב, עד שהירקות רכים והבצל שקוף.

3 מוסיפים את השום, אבקת הצ'ילי, הכמון, הפפריקה והאורגנו. מאדים דקה נוספת תוך כדי ערבוב (בשלב זה התבלינים אמורים כבר להפיץ ארומה נעימה).

>> בפעם שעברה הכנו פלאפל עדשים ומנגולד

4 מוסיפים את העגבניות, השעועית האדומה, המים ועלי הדפנה ומערבבים.

5 מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה (חשוב לערבב את התבשיל מדי פעם כדי שלא יידבק לתחתית הסיר).

6 מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מגישים בקעריות עמוקות עם כוסברה קצוצה מעל.

* ניתן לשמור את הצ'ילי במקרר עד 4 ימים.