אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

סלט גריסי פנינה וכרובית מתובלת

כמה אנחנו אוהבים סלטים חדשים ששוברים את שגרת החסה, עגבנייה ובצל? ממש אוהבים. עכשיו תציצו בתמונה כאן למטה ותבינו למה כל כך התרגשנו מהסלט הזה שמשלב בין כרובית לגריסי פנינה וצ'ילי

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 02/02/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

100 גרם (חצי כוס) גריסי פנינה

חצי כפית מלח

כוס וחצי מים

ראש כרובית שלם, מפורק לפרחים

2 כפות שמן זית

חצי כפית גרגירי צ'ילי יבש (לא חובה)

1 כפית פפריקה אדומה

חצי כפית מלח

1 כף דבש

1 כף מים

מיץ מחצי לימון

חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה

1 בצל ירוק, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר עם מים ומלח על אש גבוה, מוסיפים פנימה את הגריסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-15-20 דקות או עד שהמים נעלמים לגמרי מהסיר והגריסים נראים תפוחים ומוכנים.

2 מניחים את פרחי הכרובית בקערה גדולה ויוצקים עליהם מים רותחים. משרים במים ל-10 דקות ומסננים.

3 מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים פנימה את פרחי הכרובית ומסדרים כך שהפרחים יכסו את כל המחבת בצורה אחידה. מטגנים כ-3-5 דקות או עד שהצד התחתון משחים. הופכים את הפרחים ומטגנים עוד כ-2-3 דקות.

4 מוסיפים לפרחי הכרובית את אבקת הצ'ילי, הפפריקה והמלח, ומערבבים היטב.

5 מוסיפים למחבת את הדבש, המים ומיץ הלימון ומערבבים. מבשלים עוד 8 דקות ומורידים מהאש.

6 מערבבים בקערה גדולה את גריסי הפנינה, פרחי הכרובית, פטרוזיליה ובצל ירוק, ומגישים חם או קר.

>> בפעם הקודמת הכנו קציצות עדשים אדומות