נזיד עדשים שחורות
כל מה שאנחנו רוצים ביום קר זו ארוחה שתחמם אותנו אבל לא תכביד מדי - גם ככה אנחנו עושים מאמץ עצום לא לזחול אל הפוך. הנה מתכון לנזיד עדשים צמחוני משביע אך קליל. שלפו את סיר הלחץ מהארון, החורף הגיע
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
2 כפות שמן זית כתית או 40 גרם חמאה
2 בצלים לבנים, קצוצים לקוביות קטנות
2 גזרים, קצוצים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות קטנות
300 גרם עדשים שחורות קטנות, שטופות ומסוננות
1/4 כוס יין לבן יבש
מים או ציר עוף לכיסוי התערובת
כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים חמאה או שמן זית בסיר לחץ על להבה נמוכה. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים תוך כדי ערבוב 10 דקות, עד שהירקות רכים ומתחילים להתקרמל אך לא להישרף.
2 מוסיפים את העדשים השחורות ומערבבים. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל תוך ערבוב כ-3 דקות.
3 יוצקים מים או ציר עוף/ירקות מעט מעל גובה תכולת הסיר. נועלים את הסיר ומגביהים את האש. מביאים לנקודת לחץ במשך כ-40 דקות. מורידים מן האש ונותנים לסיר להתקרר.
4 פותחים את הסיר, אם כמות הנוזל בסיר גבוהה מביאים לרתיחה שנייה ומאדים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים נגיעת שמן זית ומגישים.