פטאייר מנגולד ועדשים
לא, זו לא אוזן המן, הכירו את הפטאייר: מאפה מהיר מבצק דקיק ואיזה מילוי שאוהבים (אנחנו הלכנו על מנגולד ועדשים, טעים טעים ובריא בריא), שיכול להיות ארוחת ערב מושלמת לצד סלט קטן ויוגורט חמצמץ
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק (לכ-30 יחידות):
250 גרם קמח מלא
250 גרם קמח לבן
6 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים
כפית דבש או סילאן
350 מ"ל מים
2 כפות שמן זית
כפית מלח
למלית:
2 כוסות עדשים שחורות מנומרות
2 חבילות מנגולד 12-14 עלים)
2 כפות שמן זית
כף סומאק
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את המלית: מבשלים את העדשים בהרבה מים בסיר קטן כ-15 דקות אחרי רתיחה, עד שהן רכות ומוכנות לאכילה. מסננים.
2 מנקים על עלי המנגולד ומפרידים את החלק הלבן מהירוק. קוצצים גס את החלק הירוק.
3 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן זית. מטגנים את עלי המנגולד הקצוצים תוך ערבוב, עד שהם רכים אך לא סמרטוטיים מאוד (כ-3 דקות). מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים.
4 סוחטים היטב את עלי המנגולד ומעבירים לקערה. מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים היטב.
5 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים קמחים ושמרים. מוסיפים את הדבש או הסילאן ואת המים בהדרגה ולשים כ-3 דקות. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד 3 דקות לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. מכסים במגבת לרבע שעה.
6 מכינים את הפטאייר: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של כחצי ס"מ או אפילו פחות, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
7 מניחים תלולית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים בדומה לאוזן המן, רק שבמקום "לצבוט" ולסוגר כלפי מעלה סוגרים בקיפול. מניחים בתבנית, מושחים בשמן זית ואופים 10-12 דקות, עד שהמאפה זהוב.
>> בפעם שעברה הכנו קציצות ברוקולי מהסוג הנחטף
נראה אתכם מנחשים כמה גרעיני פופקורן יש בצנצנת!