אוכל
צילום׃ ענבל כבירי

פטאייר מנגולד ועדשים

לא, זו לא אוזן המן, הכירו את הפטאייר: מאפה מהיר מבצק דקיק ואיזה מילוי שאוהבים (אנחנו הלכנו על מנגולד ועדשים, טעים טעים ובריא בריא), שיכול להיות ארוחת ערב מושלמת לצד סלט קטן ויוגורט חמצמץ

| mako אוכל | פורסם 27/12/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (לכ-30 יחידות):

250 גרם קמח מלא

250 גרם קמח לבן

6 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים

כפית דבש או סילאן

350 מ"ל מים

2 כפות שמן זית

כפית מלח

למלית:

2 כוסות עדשים שחורות מנומרות

2 חבילות מנגולד  12-14 עלים)

2 כפות שמן זית

כף סומאק

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית: מבשלים את העדשים בהרבה מים בסיר קטן כ-15 דקות אחרי רתיחה, עד שהן רכות ומוכנות לאכילה. מסננים. 

2 מנקים על עלי המנגולד ומפרידים את החלק הלבן מהירוק. קוצצים גס את החלק הירוק.

3 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן זית. מטגנים את עלי המנגולד הקצוצים תוך ערבוב, עד שהם רכים אך לא סמרטוטיים מאוד (כ-3 דקות). מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים.

4 סוחטים היטב את עלי המנגולד ומעבירים לקערה. מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים היטב.

5 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים קמחים ושמרים. מוסיפים את הדבש או הסילאן ואת המים בהדרגה ולשים כ-3 דקות. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד 3 דקות לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. מכסים במגבת לרבע שעה.

6 מכינים את הפטאייר: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של כחצי ס"מ או אפילו פחות, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

7 מניחים תלולית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים בדומה לאוזן המן, רק שבמקום "לצבוט" ולסוגר כלפי מעלה סוגרים בקיפול. מניחים בתבנית, מושחים בשמן זית ואופים 10-12 דקות, עד שהמאפה זהוב.

>> בפעם שעברה הכנו קציצות ברוקולי מהסוג הנחטף

נראה אתכם מנחשים כמה גרעיני פופקורן יש בצנצנת!

 

>> מתכונים לחנוכה