אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט קוסקוס מלא עם חזה עוף צלוי

ארוחת חזה עוף ופחמימה שהיא הכי לא שניצל וצ'יפס שיש: פרוסות חזה צלוי בתבלינים, שמוגשות על קוסקוס מלא עם המון ירוקים, פלפלים מוקפצים ורוטב ויניגרט משגע. גם מהיר, גם בריא, אבל הכי חשוב: טעים טעים

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 20/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כמו כל הסלטים הכי טובים – גם הסלט הזה הוא מודולרי. אפשר להחליף בו כל מרכיב בלי למצמץ ועדיין לקבל מנה טעימה ומזינה שמשלבת בין חלבון, ירק ופחמימה. את חזה העוף מכינים בשיטת ג'יימי אוליבר – קונים חזה עוף לא משוטח (פרפר) ומכים בו נמרצות עד שהוא מעט משתטח. השיטה הזאת עדיפה בהרבה על קניית חזה עוף משוטח מראש (לשניצל) בגלל שכך אנחנו שולטים בעובי הנתח (ולא מקבלים סולייה יבשה ודקיקה) וזה יוצא הרבה יותר זול בסופו של דבר.

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס קוסקוס מלא

חזה עוף (פרפר), מחולק ל-2

2 כפיות פפריקה

מעט פפריקה מעושנת (לא חובה)

מלח

שמן זית

צרור ארוגולה

2 גבעולי בצל ירוק

מעט כוסברה

פלפל אדום

פלפל צהוב

מעט גרגירי רימון (לא חובה)

לוויניגרט:

כף רכז רימונים

כף חומץ בלסמי

4 כפות שמן זית

שן שום, כתושה

כפית דבש

מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.

2 מכינים ויניגרט: מערבבים את כל חומרי הוויניגרט, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בצד.

3 מחממים מחבת גדולה על אש גדולה.

קוסקוס מלא, סוגת (צילום: סוגת)
קוסקוס מלא, סוגת|צילום: סוגת

לאתר סוגת

4 מניחים את חזה העוף על נייר אפייה ומכסים בנייר אפייה נוסף. חובטים בעוף בעזרת מערוך (או פטיש שניצלים/קרש חיתוך/מחבת כבדה) כדי לשטח אותו מעט. מסירים את נייר האפייה העליון ומתבלים את העוף בפפריקה רגילה, פפריקה מעושנת ומלח, משני הצדדים. בשביל תיבול שווה, כדאי להניח את הפפריקה במסננת קטנה ולפדר את העוף בפפריקה (ממש כמו שעושים עם אבקת סוכר).

5 כשהמחבת לוהטת, מוסיפים שמן זית ומטגנים את חזה העוף, עד שהוא מוכן ומשחים משני הצדדים.

6 בזמן שהעוף על המחבת קוצצים את הארוגולה, הבצל הירוק והכוסברה ומניחים בצד. 

7 חותכים את הפלפלים לרצועות יחסית עבות, ומניחים בצד.

לבלוג של עידית נרקיס כ"ץ - טעים!

8 כשהעוף מוכן מעבירים אותו לצלחת ומכסים בנייר כסף. לא מכבים את האש.

9 מקפיצים את הפלפלים באותה מחבת של העוף (אם צריך אפשר להוסיף קצת שמן זית), עד שהם משחמים מעט.

10 פורסים את חזה העוף. את המיצים שהצטברו על הצלחת אפשר להוסיף לסלט או לוויניגרט, אם רוצים.

11 מכינים להגשה: מניחים את הקוסקוס על צלחת הגשה, מעליו את הירוקים הקצוצים, מעל את העוף והפלפלים. מזרזפים ויניגרט מעל הכל ואם רוצים אפשר להוסיף גם גרגירי רימון.