צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
תבשיל שורשים וגרגירי חומוס
זה לא משנה אם תבחרו שהוא ילווה את המנה העיקרית שלכם או סתם ישמש כארוחת ביניים שתגרום לכם להרגיש בריאים. כך או כך, אחרי השריה של לילה יחד עם עבודה של חצי שעה תרוויחו לעצמכם תבשיל נהדר ומרענן
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 10/11/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס גרגרי חומוס יבש, שהושרתה לילה בהרבה מים (הכמות היא לפני ההשריה)
1 שורש סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
2 יחידות לפת קטנות
2 קולרבי בינוניים
2 כפות שמן זית
כפית וחצי מלח
רבע כוס מיץ לימון טרי
רבע כוס מים
5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את גרגרי החומוס עד לריכוך (בין שעה וחצי לשעתיים) ומסננים.
2 מקלפים את כל השורשים וחותכים לקוביות בגודל אחיד.
3 מחממים היטב מחבת רחבה. מוסיפים את שמן הזית ואת קוביות הירקות ומטגנים כ-5 דקות.
4 מוסיפים את גרגרי החומוס והמלח ומערבבים היטב.
5 מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מערבבים ומכסים במכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-5-10 דקות (שימו לב להשאיר את הירקות פריכים).
6 מפזרים את הבצל הירוק הקצוץ, מערביבם ומגישים.
* ממש אוהבים לימון? מוזמנים להוסיף קליפת לימון מגוררת לפני ההגשה.