אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

אם גם הילדים שלכם מתים על השעועית המשומרת, שמכילה תועפות של סוכר, הנה ההזדמנות שלכם להיגאל: קבלו את הגרסה הביתית הבריאה, שנאפית ברוטב עגבניות וירקות שורש מתובל ונזללת כמו טיל

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 01/07/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 שקית (חצי קילו) שעועית (צבעונית, לבנה או חומה)

2 בצלים, חתוכים גס

1 עלה דפנה

2 פלפל אנגלי

1 גזר, חתוך גס

4 גבעולי סלרי, חתוכים גס

4 כפות שמן זית

4 עגבניות, חתוכות גס (או שימורי עגבניות איטלקיות)

2 שיני שום, קצוצות

פלפל חריף, פרוס (לא חובה)

1 כפית אורגנו מיובש

1 כפית פפריקה

1 כף גדושה רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור טחון

פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית ללילה בהרבה מים.

2 מסננים ושוטפים את השעועית ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים שפע של מים, בצל אחד, עלה דפנה ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה או עד שהשעועית רכה (אפשר לבשל בסיר לחץ, לקיצור הזמן).

לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא

3 שומרים כוס וחצי ממי הבישול ואת היתר מסננים. מעבירים את השעועית לתבנית או סיר שיכול להיכנס לתנור.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מרסקים במעבד מזון את הבצל שנותר, הגזר והסלרי בפולסים לפירורים דקים. מעבירים את התכולה למחבת חמה עם שמן זית, ובלי לשטוף את קערת מעבד המזון מרסקים בו את העגבניות.

6 מאדים את ירקות השורש 5 דקות או עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים שום, פלפל חריף, אורגנו, פפריקה ורסק עגבניות ומערבבים בכף עץ.

>> לאתר סוגת

שעועית ברוטב עגבניות - מתחילים בהשריה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מתחילים בהשריה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

7 מוסיפים את העגבניות שקצצנו, מתבלים בשפע מלח ופלפל ומאדים את הנוזלים. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו מהשעועית ומבשלים רבע שעה לקבלת רוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול (הוא צריך להיות עז).

8 יוצקים את הרוטב על השעועית המבושלת ואופים במשך שעה, או עד שהשעועית אדומה מרוב שהיא ספוגה ברוטב. אפשר להאט את התהליך ולהעמיק עוד יותר את הטעם על ידי אפייה בחום נמוך יותר במשך שעתיים.

9 מחלקים לקופסאות ושומרים במקרר עד שבוע, או במקפיא עד חודשיים. מגישים חם על אורז, עם פטרוזיליה קצוצה מעל.