צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
תבשיל חיטה ומנגולד חמוץ-מתוק
כשחושבים על ארוחת חלומות, יש מצב שתבשיל של חיטה ועלי מנגולד הוא לא הדבר הראשון שעולה בראש. ואז מגיעה מיכל אפשטיין ומוכיחה שוואללה, מדובר במנה כיפית עשירה וטעימה, והכל בזכות שתי כרישות ותיבול חכם
מיכל אפשטיין | mako אוכל
| פורסם 03/01/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 כפות שמן זית
2 כרישות, פרוסות לעיגולים
חבילת מנגולד
חבילת חיטה מסדרת 10 דקות
2 כפות סוכר חום
3 כפות רכז רימונים
מלח
פלפל שחור
2 כוסות ציר ירקות (אפשר גם מים)
יוגורט או שמנת חמוצה, להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר רחב או מחבת עם מכסה, ומטגנים את הכרישה על להבה בינונית כ-5 דקות.
2 מפרידים בין עלי המנגולד לגבעולים. קוצצים את הגבעולים ומוסיפים לכרישה. מבשלים יחד תוך ערבוב כ-3 דקות נוספות.
3 קוצצים גס את העלים של המנגולד ומוסיפים לסיר, מערבבים ומאדים כ-4 דקות.
4 מוסיפים חיטה, סוכר, רכז רימונים, מלח ופלפל ומערבבים ביחד. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות (אם ממהרים אפשר להסתפק ב-10 דקות בלבד, אבל אז כדאי להפחית בכמות הציר). מומלץ להגיש כל מנה עם כף יוגורט או שמנת חמוצה מעל.