צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
תבשיל צמחוני של חומוס לימוני עם עשבי תיבול
החגים כבר כאן, טירוף הגם-עוף-גם-בקר איתם, ואתם שוב שכחתם את הבן דוד הצמחוני - שלא לומר טבעוני - שמגיע אליכם לארוחה. אז מה עושים? הנה, בדיוק את זה
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 29/09/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כפות שמן זית
3 בצלים סגולים, פרוסים לרצועות
קליפת לימון מגוררת ועוד כמה פילטים מאותו הלימון
מיץ מלימון נוסף
כף סומאק
כוס גרגירי חומוס יבש, שהושרו למשך לילה ובושלו עד לריכוך (כ-2.5 כוסות גרגרי חומוס מבושל)
חצי כוס עד כוס מים
חצי כפית מלח
צרור פטרוזיליה, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית.
2 מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.
3 מוסיפים את קליפת הלימון, הפילטים, המיץ והסומאק, ומערבבים. מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומאדים עד לריכוך.
4 מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים היטב. מוסיפים את המים והמלח בהדרגה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
5 מכבים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים היטב ומגישים.