אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

תבשיל צמחוני של חומוס לימוני עם עשבי תיבול

החגים כבר כאן, טירוף הגם-עוף-גם-בקר איתם, ואתם שוב שכחתם את הבן דוד הצמחוני - שלא לומר טבעוני - שמגיע אליכם לארוחה. אז מה עושים? הנה, בדיוק את זה

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 29/09/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות שמן זית

3 בצלים סגולים, פרוסים לרצועות 

קליפת לימון מגוררת ועוד כמה פילטים מאותו הלימון

מיץ מלימון נוסף

כף סומאק

כוס גרגירי חומוס יבש, שהושרו למשך לילה ובושלו עד לריכוך (כ-2.5 כוסות גרגרי חומוס מבושל)

חצי כוס עד כוס מים

חצי כפית מלח

צרור פטרוזיליה, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית.

2 מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.

3 מוסיפים את קליפת הלימון, הפילטים, המיץ והסומאק, ומערבבים. מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומאדים עד לריכוך.

4 מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים היטב. מוסיפים את המים והמלח בהדרגה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.

5 מכבים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים היטב ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל ירקות וחומוס בפסטו-קארי וחלב קוקוס

>> הנה מלא מתכונים לראש השנה