אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

פלאפל עדשים

אנחנו יודעים, פלאפל הוא מסוג המאכלים שלא צריך לשנות, ובכל זאת – אחרי שתטעמו את פלאפל העדשים הנהדר הזה, אתם בטוח תסלחו לנו שהשארנו הפעם את גרגירי החומוס במזווה. טוויסט מעולה, בריא וטעים לפיתה שלכם

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 09/08/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 258 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס עדשים שחורות 

1 בצל בינוני, חתוך גס

חצי צרור כוסברה (ללא הגבעולים)

חצי צרור פטרוזיליה (ללא הגבעולים)

חצי כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)

חצי כפית כמון (או יותר, לא חובה)

3 כפות פירורי לחם (ניתן להחליף באגוזי מלך טחונים)

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 משרים את העדשים לפחות 8 שעות בקערה עם הרבה מים. מסננים היטב.

2 טוחנים את העדשים, הבצל ועשבי התיבול יחד במטחנת בשר (בסכין הגס) או במעבד מזון בפולסים, ומעבירים לקערה רחבה.

3 מוסיפים את המלח והכמון ומערבבים היטב. מוסיפים את פירורי הלחם, ומערבבים שוב.

4 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן לגובה של כ-1 ס"מ.

5 יוצרים מהבלילה כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כ-3 ס"מ), ופוחסים אותם לקבלת קציצה רחבה בקוטר של כ-4-5 ס"מ.

6 כשהשמן חם דיו, מוסיפים את הקציצות, מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהן משחימות.

7 מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.

פלאפל עדשים (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
עיגולים קטנים של אושר|צילום: אסף רונן, mako אוכל

* אם אין לכם זמן להשרות את העדשים, גם השריה במים רותחים (שעתיים) תעשה את העבודה (בדקו אם העדשים תפחו והן אכילות).

* את עשבי התיבול אתם יכולים להחליף לפי טעמכם – גם בצל ירוק יהיה נהדר פה. וכן, אפשר לוותר על הכוסברה.