קציצות שעועית לבנה וכורכום
סוף השבוע הקרוב הוא סוג של תקופת ביניים בין שתי ארוחות חג, תקופה כזו שדורשת מאכלים קלילים ומהירי הכנה. אם חשבתם שקציצות הן לא משהו שתפגשו בפסח, תנו לנו להציע לכם את הקציצות הבריאות והנהדרות האלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (18 מנות):
1 כוס שעועית לבנה, אחרי השריה של לילה (או 3 כוסות שעועית לבנה מבושלת)
1 בצל, קלוף וחתוך גס
1 גזר, מקולף
צרור פטרוזיליה
2 גבעולי סלרי (כולל העלים)
3 שיני שום
ג'ינג'ר טרי, מגורר
כורכום טרי, מגורר (או רבע כפית אבקת כורכום)
2 כפות שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
קליפת מגוררת מלימון בינוני
מלח
אופן ההכנה:
1 מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים (מבשלים כ-30 דקות מרגע הרתיחה) כך שהשעועית תתרכך אבל לא תתחיל להתפרק (אל דנטה). מסננים ומצננים.
2 מחממים תנור ל 190 מעלות.
3 מעבירים למעבד המזון את הבצל, הגזר, עשבי התיבול, השום, הג'ינג'ר והכורכום, ומרסקים.
4 מוסיפים את השעועית ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים לקערה, מוסיפים את שמן הזית, הטחינה הגולמית, קליפת הלימון והמלח. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
6 מניחים נייר אפיה על תבנית התנור ומברישים בשמן זית.
7 יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה.
8 אופים כ- 25 דקות עד שהקציצות זהובות ומצננים. (שימו לב לתת לקציצות להתקרר היטב לפני שמעבירים אותן מהתבנית).