אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

קציצות בקר ברוטב מנגולד ושעועית לבנה

קציצות בקר עם בצל ופטרוזיליה ברוטב של מנגולד ושעועית לבנה - ארוחת צהריים סופר בריאה שלא דורשת שום תוספת אחרת בצלחת, בזכות רוטב שהוא כל כך עשיר וטעים, שהוא יכול להפוך למנה טבעונית מעולה בפני עצמו

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 20/09/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס שעועית לבנה יבשה (או כ-3 כוסות שעועית מבושלת)

2 כפות שמן זית

2 חבילות מנגולד, נקיות וקצוצות דק (כולל החלק הלבן)

רבע כפית קינמון

כפית פפריקה מתוקה

מלח

כוס מים

לקציצות:

בצל

חצי צרור פטרוזיליה

700 גרם בשר בקר טחון

3 כפות מהמנגולד המטוגן

3 כפות פירורי לחם

ביצה

מלח

אופן ההכנה:

1 מבשלים את השעועית בהרבה מים עד לריכוך, כשעה-שעה וחצי. מסננים.

2 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים את שמן הזית, המנגולד הקצוץ והתבלינים. מטגנים עד שהמנגולד צרוב ומרוכך - 5 דקות על אש גבוהה ועוד כ-10 דקות על אש נמוכה.

3 מצננים ומרסקים במעבד המזון (מי שמכין תבשיל טבעוני, מומלץ לטחון כמחצית מהמנגולד - ראו הערה בסוף).

4 משאירים בצד 3 כפות מהמנגולד המרוסק, ואת השאר מחזירים לסיר. מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת, מלח לפי טעמכם ואת כוס המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות.

5 מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד המזון את הבצל והפטרוזיליה. מערבבים בקערה רחבה את הבשר הטחון, 3 כפות המנגולד הטחון ששמרנו בצד, הפטרוזיליה והבצל הטחונים. מוסיפים את פירורי הלחם, הביצה והמלח ומערבבים היטב.

6 יוצרים קציצות ומניחים אותן ברוטב זו לצד זו. מטלטלים בזהירות את הסיר כך שהקציצות יכוסו ברוטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות.

* שימו לב: אפשר לוותר על הקציצות - תבשיל השעועית הלבנה והמנגולד הוא מנה טבעונית בפני עצמה. במקרה כזה, מרסקים רק חצי מהמנגולד וחצי משאירים לא טחון, כדי שיהיה "גוף" לתבשיל. 

>> בשבוע שעבר הכנו פלאפל עדשים שחורות, יצא מעולה

>> והנה מתכונים לראש השנה