אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

מרק ירקות צמחוני לקוסקוס

כל אחד מכין את מרק הקוסקוס שלו קצת אחרת, אצלנו תמיד מקפידים על כורכום ומלח גס. מה שמצחיק הוא שאף אחד לא מאמין שאין במרק הזה עוף, וזה כנראה סוד הקסם שלו. מתכון נהדר לסוף השבוע שאחרי החג

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 20/04/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.5 235 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

חצי כוס חומוס

2 כפות שמן זית

בצל גדול, קלוף וקצוץ

3 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות

בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

4 קישואים קטנים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות

חתיכת דלעת, קלופה וחתוכה גס

חצי כרובית, מופרדת לפרחים

רבע כפית כורכום (לא חובה)

ליטר ורבע מים

חצי כף מלח גס

2 גבעולי סלרי

צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה. מבשלים בהרבה מים כשעתיים, עד לריכוך.

2 מחממים היטב סיר רחב שיכול להכיל את כל הירקות למרק.

3 מוסיפים את שמן הזית, הבצל והגזר, מערבבים היטב ומטגנים כ-2 דקות.

4 מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים היטב ומטגנים עוד כ-2 דקות.

5 מוסיפים את החומוס, הכורכום והמלח, ומערבבים היטב כך שכל הירקות יתעטפו בכורכום.

6 מוסיפים את המים ועשבי התיבול, מכסים ומביאים לרתיחה.

7 מבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד כ-20 דקות.

8 בסיום הבישול ניתן להוציא בקלות את עשבי התיבול או להגיש אותם (הם טעימים מאוד). מגישים כמובן עם קוסקוס.

>> בפעם הקודמת הכנו פילאף קינואה מהמם