אוכל
צילום׃ בועז לביא, mako אוכל

משולשי פילו ממולאים בגבינות

לא משנה אם תגישו את המשולשים האלה לצד פשטידות מפוארות או פסטות מושקעות, הם יחוסלו עד הפירור האחרון - לשילוב כזה של מעטפת פריכה ומתפצחת ומילוי עשיר ומפנק פשוט אי אפשר לסרב

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 06/06/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת עלי פילו מופשרים

שליש כוס שמן זית להברשה

100 גרם עלי תרד

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 בצל קטן

200 גרם ריקוטה

200 גרם גאודה עיזים מגוררת

רבע כוס פרמזן מגורדת

1 ביצה

מלח ופלפל

להברשה מעל:

חלמון טרוף עם כף מים

שומשום

קצח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו במעט שמן עד שמתרכך. מוסיפים למחבת תרד ומבשלים כמה דקות עד שמאבד נוזלים ומצטמצם. מוסיפים פטרוזיליה, מתבלים ומורידים מהאש. 

>> מתכונים לשבועות

3 מערבבים בקערה ריקוטה, גאודה, פרמזן, ביצה, מלח ופלפל.

4 מוסיפים לתערובת הגבינות את הירקות, מתבלים ומערבבים. 

5 פורסים עלה פילו על השיש ומברישים אותו בשמן. מניחים מעליו עוד שני עלים, כשגם אותם מברישים בשמן (כל אחד בנפרד).

6 חותכים את עלי הפילו ל-4 רצועות (בצורת מלבנים דקים). 

7 מניחים כף מהמילוי בקצה רצועה ומקפלים באלכסון לצורת משולש. ממשיכים לקפל לאורך כל הרצועה ומניחים כל משולש בתבנית.

משולשי פילו ממולאים גבינות (צילום: בועז לביא, mako אוכל)
משולשי פילו ממולאים גבינות|צילום: בועז לביא, mako אוכל

8 מברישים מלמעלה בחלמון ומפזרים שומשום וקצח.

9 אופים כ-25-30 דקות עד שמזהיב ומגישים.

>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק