משולשי פילו ממולאים בגבינות
לא משנה אם תגישו את המשולשים האלה לצד פשטידות מפוארות או פסטות מושקעות, הם יחוסלו עד הפירור האחרון - לשילוב כזה של מעטפת פריכה ומתפצחת ומילוי עשיר ומפנק פשוט אי אפשר לסרב
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת עלי פילו מופשרים
שליש כוס שמן זית להברשה
100 גרם עלי תרד
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קטן
200 גרם ריקוטה
200 גרם גאודה עיזים מגוררת
רבע כוס פרמזן מגורדת
1 ביצה
מלח ופלפל
להברשה מעל:
חלמון טרוף עם כף מים
שומשום
קצח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו במעט שמן עד שמתרכך. מוסיפים למחבת תרד ומבשלים כמה דקות עד שמאבד נוזלים ומצטמצם. מוסיפים פטרוזיליה, מתבלים ומורידים מהאש.
3 מערבבים בקערה ריקוטה, גאודה, פרמזן, ביצה, מלח ופלפל.
4 מוסיפים לתערובת הגבינות את הירקות, מתבלים ומערבבים.
5 פורסים עלה פילו על השיש ומברישים אותו בשמן. מניחים מעליו עוד שני עלים, כשגם אותם מברישים בשמן (כל אחד בנפרד).
6 חותכים את עלי הפילו ל-4 רצועות (בצורת מלבנים דקים).
7 מניחים כף מהמילוי בקצה רצועה ומקפלים באלכסון לצורת משולש. ממשיכים לקפל לאורך כל הרצועה ומניחים כל משולש בתבנית.
8 מברישים מלמעלה בחלמון ומפזרים שומשום וקצח.
9 אופים כ-25-30 דקות עד שמזהיב ומגישים.