צילום׃ בועז לביא, mako אוכל
כנאפה חלומי
חשבתם להפגיז עם כנאפה לחג? נסו את הגרסה המתוחכמת והמשוכללת: כנאפה עם מוצרלה וגבינת חלומי. תסלחו לנו על משחק המילים הזה, אבל אטריות זהובות, גבינות נמתחות וסירופ מתוק - זה באמת חלומי
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 30/05/19
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 26 ס"מ:
500 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם מוצרלה מגורדת
200 גרם פרוסות חלומי
לסירופ:
400 גרם סוכר
חצי כפית מיץ לימון
חצי כפית מי ורדים
כוס מים
לקישוט:
פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הסירופ: מרתיחים מים עם סוכר ומיץ ולימון. אחרי הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים. מניחים להצטננות חלקית.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מערבבים היטב את הקדאיף עם חמאה מומסת.
4 מכניסים לתבנית מחצית מכמות הקדאיף, מיישרים ומהדקים היטב. מרצפים בחלומי ומעליה מפזרים מוצרלה.
5 מפזרים מעל הגבינות את כל שאר הקדאיף, מיישרים ומהדקים.
6 מכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות, עד שהאטריות זהובות.
7 מוציאים את התבנית מהתנור והופכים מעל צלחת. יוצקים את הסירופ עד שייספג בכל המנה.
8 מפזרים מעל הכל פיסטוקים קצוצים ומגישים.