אוכל
צילום׃ בועז לביא, mako אוכל

כנאפה חלומי

חשבתם להפגיז עם כנאפה לחג? נסו את הגרסה המתוחכמת והמשוכללת: כנאפה עם מוצרלה וגבינת חלומי. תסלחו לנו על משחק המילים הזה, אבל אטריות זהובות, גבינות נמתחות וסירופ מתוק - זה באמת חלומי

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 30/05/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 183 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 26 ס"מ:

500 גרם אטריות קדאיף

100 גרם חמאה מומסת

100 גרם מוצרלה מגורדת

200 גרם פרוסות חלומי

לסירופ:

400 גרם סוכר

חצי כפית מיץ לימון

חצי כפית מי ורדים

כוס מים

לקישוט:

פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ: מרתיחים מים עם סוכר ומיץ ולימון. אחרי הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים. מניחים להצטננות חלקית.

>> מתכונים לשבועות

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מערבבים היטב את הקדאיף עם חמאה מומסת.

4 מכניסים לתבנית מחצית מכמות הקדאיף, מיישרים ומהדקים היטב. מרצפים בחלומי ומעליה מפזרים מוצרלה.

5 מפזרים מעל הגבינות את כל שאר הקדאיף, מיישרים ומהדקים.

6 מכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות, עד שהאטריות זהובות.

כנאפה חלומי (צילום: בועז לביא, mako אוכל)
כנאפה חלומי|צילום: בועז לביא, mako אוכל

7 מוציאים את התבנית מהתנור והופכים מעל צלחת. יוצקים את הסירופ עד שייספג בכל המנה.

8 מפזרים מעל הכל פיסטוקים קצוצים ומגישים.

>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק