אוכל
צילום׃ נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק

קובנה משודרגת

כאילו שקובנה היא לא דבר טעים מספיק גם ככה, שדרגנו אותה עם זעתר טרי, זיתים והטופ - גאודה עם כמון. התוצאה לפניכם

קינן בסל | המחלבה מבית יצחק | פורסם 13/05/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-3 קובנות בקוטר 15 ס"מ:

1 ק"ג קמח לבן

25 גרם שמרים טריים (או 1 כף שמרים יבשים)

קורט מלח

2 כפות סוכר

700 מ”ל מים חמימים

250 גרם גאודה כמון, פרוסה

זיתים מגולענים

עלי זעתר טריים

שמן זית

אופן ההכנה:

1 הבצק: לשים את כל המרכיבים יחד במיקסר כ-10 דקות עד לקבלת כדור בצק מעט דביק, אחיד וחם. מכסים במגבת ומשאירים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את עצמו (לפחות שעה).

2 מחלקים את הבצק ל-5, ופותחים כל חלק לדף רחב בידיים משומנות. מפזרים זיתים, עלי זעתר ופרוסות של גבינה וזולפים מלמעלה מעט שמן זית.

3 מקפלים כל יריעת בצק משני הצדדים כמו מעטפה, ומגלגלים לרול.

קובנה - מפזרים את העלים (צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק)
קובנה - מפזרים את העלים|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
קובנה - מפזרים את העלים (צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק)
קובנה - מפזרים את הגבינה|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק
קובנה - מקפלים את הבצק (צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק)
קובנה - מקפלים את הבצק|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק

4 משמנים את סירי הקובנה (3 סירים בקוטר 15 ס"מ כל אחד) בשמן זית ופורסים את הרול לשושנים, כך שגובה כל שושנה יגיע מעט מעל רבע גובה הסיר.

5 מסדרים את השושנים באופן מרווח זו לצד זו, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד שהבצק מגיע כמעט עד לקצה הסיר.

קובנה - בתוך הסיר (צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק)
קובנה - בתוך הסיר|צילום: נועם פריסמן, המחלבה מבית יצחק

6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את התבניות (עם המכסה) לאמצע התנור לכחצי שעה.

7 מסירים את המכסה בזהירות ואופים עוד 10 דקות באותה טמפרטורה, עד שחלקן העליון של הקובנות משחים. מגישים חם.

>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק