המרכיבים:
לבצק פריך:
1 ו-2/3 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית גרידת לימון
1/2 כפית מלח
115 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3/4 כוס רוויון
1/2 כפית תמצית וניל
לקרם מסקרפונה:
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה (לגרסה יותר דלת שומן ניתו לחליף חלק מגבינת המסקרפונה בגבינת ריקוטה 5%)
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
לתותים:
1 חבילה תותים, פרוסים
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: בקערה מערבבים יחד קמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה וגרידת לימון. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים. מוסיפים את הווניל והרוויון, ומערבבים עם מזלג רק עד שהתערובת אחידה. אל תתפתו ללוש את הבצק יותר מידי, אחרת הוא יאבד מהפריכות שלו.
2.על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה עבה. קורצים מהבצק בעזרת חותכן דיסקיות עגולות, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. (ניתן ליצור גם כל צורה אחרת לבחירתכם).
3.אופים את דיסקיות הבצק בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך 10-15 דקות עד שהדיסקיות תפוחות וזהובות. מצננים.
4.מכינים את קרם המסקרפונה:טורפים בקערה את המסקרפונה עם תמצית הווניל עד לקבלת תערובת מעט אוורירית. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה מדי. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך הגבינה. מקררים עד להגשה.
5.כחצי שעה לפני הגשת המנה בוזקים סוכר על התותים הפרוסים. מערבבים ומניחים לתותים להגיר נוזלים.
6.מרכיבים את המנה: מסדרים את דיסקיות הבצק האפויות בזוגות. על כל אחת מהדיסקיות שמים ערימה של תותים ומעליה מספר כפות של קרם המסקרפונה. מסיימים עם דיסקית בצק נוספת ומהדקים בעדינות.מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.