אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

אומלט ממולא בפטריות וגבינה צפתית

במקום לטגן חביתה עם פטריות בילט אין, מטגנים אומלט עם עירית בסגנון צרפתי, משחימים פטריות בחמאה ותימין ומוסיפים אותן וגם גבינה צפתית מעודנת אל תוך חתך שעושים באומלט. טוויסט קטן וחמוד לחביתה הרגילה

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 15/03/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

3 ביצים

חופן עירית, קצוצה

סלסילת פטריות שמפניון

כמה ענפי תימין

קורט מלח

65 גרם צפתית מעודנת (כרבע גלגל), מפוררת

חמאה

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מתחילים בפטריות: פורסים את הפטריות לפרוסות. מחממים במחבת גדולה מעט חמאה ושמן זית ביחד. מוסיפים את הפטריות, עלי תימין ומלח, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות משחימות.

2 טורפים 3 ביצים, מוסיפים כף מים, עירית קצוצה ומלח ומחממים מחבת נוספת. ממיסים חמאה במחבת ויוצקים פנימה את בלילת הביצים. מערבבים מעט, מטים את המחבת כך שהבלילה מכסה את כל שטחה. כשהשוליים מתחילים להתייצב, גוררים אותם אל מרכז המחבת ומטים את המחבת שוב כדי למלא את האיזור הריק בעוד בלילה). מנמיכים את האש ונותנים לתחתית להתייצב. משחררים את השוליים מעט בעזרת מרית ומקפלים קיפול מעטפה: מקפלים שליש מהאומלט לכיוון האמצע, וחוזרים על הפעולה עם הצד השני. הופכים לצלחת הגשה.

3 יוצרים חתך מרכזי במרכז האומלט, בעזרת סכין חדה. מפרידים מעט את הדפנות וממלאים, כמה שמצליחים, את האומלט בפטריות. מפזרים גם פטריות מעל ואת הצפתית המפוררת. אם נשארו פטריות וגבינה, מגישים אותן לצד האומלט.

>> לכל המתכונים של השבוע