צילום׃ אפיק גבאי, משק צוריאל
בורקס גבינה ובצל מקורמל
בורקס חמים עם מילוי של גבינה עדינה והרבה בצל מטוגן, תענוג בכל ביס. אחלה פתרון לארוחת בוקר מאוחרת או ארוחת ערב לכל המשפחה
דנה אלמוסני | משק צוריאל
| פורסם 27/11/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (18 מנות):
6 בצלים קצוצים
1 חבילה (500 גרם) גבינת טבורוג
1 חלמון ביצה
כפית מלח
1/2 כף תימין טרי (רק העלים)
1 חבילה בצק עלים חמאה
1 ביצה למריחה והדבקה
3 כפות שומשום
אופן ההכנה:
1 בסיר מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב לגמרי, כ-10 דקות על אש גבוהה ועוד 35 דקות על אש נמוכה.
2 מערבבים את הבצל עם הגבינה, הביצה, המלח והתימין.מניחים את הבצק (המופשר) על משטח עבודה וחותכים לריבועים.
3 מניחים כפית מהמילוי במרכז הריבוע, מורחים בדפנות ביצה וסוגרים את הבצק (כך שנוצר משולש), מורחים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
4 מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו), ל-12-15 דקות, עד שמזהיב.
* כדאי להכין מראש ביצים קשות, קצת עגבניות ומלפפונים חמוצים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!