אוכל
צילום׃ משק צוריאל

שקשוקה תרד עיזים

שקשוקה מיוחדת, עם תרד וגבינות במקום רוטב עגבניות, ממטבחו של השף שאול בן אדרת

שאול בן אדרת | משק צוריאל | פורסם 29/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 בצל בגודל בינוני – שטוף וקצוץ

2 כפות חמאת עיזים (כ-50 גרם)

4 שיני שום – מקולפות ופרוסות

4 ביצים

1/2 ק"ג תרד שטוף

1/4 כוס שמנת מתוקה 32%

1/4 כוס חלב עיזים 3.6%

50 גרם קשקבל מגורד

חופן אגוזי מלך

כפית שמן כמהין

אופן ההכנה:

1 מטגנים במחבת גדולה (על להבה בינונית) את הבצל עם חמאת העיזים עד להשחמה, מוסיפים למחבת את השום ואת עלי התרד ומאדים במשך כ-3 דקות.

2 מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת חלב העיזים ומבשלים את התערובת כ–5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב תמידי.

3 מוסיפים למחבת את הביצים (אחת אחת, כמו ביצת עין) על תערובת התרד ומפזרים מעל כל שטח פני המחבת את גבינת הקשקבל.

4 מטפטפים מעל גבינת הקשקבל את שמן הכמהין ומפזרים את אגוזי המלך.

5 מבשלים על להבה נמוכה כ-2 דקות נוספות.

* מומלץ להגיש לצד השקשוקה לחם כפרי כהה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליוטיוב של משק צוריאל

להורדת קופון 30 אחוז הנחה על גבינות מיוחדות