צילום׃ משק צוריאל
שקשוקה תרד עיזים
שקשוקה מיוחדת, עם תרד וגבינות במקום רוטב עגבניות, ממטבחו של השף שאול בן אדרת
שאול בן אדרת | משק צוריאל
| פורסם 29/10/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 בצל בגודל בינוני – שטוף וקצוץ
2 כפות חמאת עיזים (כ-50 גרם)
4 שיני שום – מקולפות ופרוסות
4 ביצים
1/2 ק"ג תרד שטוף
1/4 כוס שמנת מתוקה 32%
1/4 כוס חלב עיזים 3.6%
50 גרם קשקבל מגורד
חופן אגוזי מלך
כפית שמן כמהין
אופן ההכנה:
1 מטגנים במחבת גדולה (על להבה בינונית) את הבצל עם חמאת העיזים עד להשחמה, מוסיפים למחבת את השום ואת עלי התרד ומאדים במשך כ-3 דקות.
2 מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת חלב העיזים ומבשלים את התערובת כ–5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב תמידי.
3 מוסיפים למחבת את הביצים (אחת אחת, כמו ביצת עין) על תערובת התרד ומפזרים מעל כל שטח פני המחבת את גבינת הקשקבל.
4 מטפטפים מעל גבינת הקשקבל את שמן הכמהין ומפזרים את אגוזי המלך.
5 מבשלים על להבה נמוכה כ-2 דקות נוספות.
* מומלץ להגיש לצד השקשוקה לחם כפרי כהה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!