תמונת AVI׃ מאסטר שף
דג דוברסול ברוטב שמנת וגבינה כחולה
פילה דג עסיסי ברוטב לבן, שמנתי ומפנק עם גבינה כחולה, עירית ויין לבן
אלקנה ביטון | מאסטר שף
| פורסם 17/11/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
דג דוברסול פילה
50 גרם גבינה כחולה
גביע שמנת מתוקה לבישול
40 מ"ל יין לבן
50 גרם פקאן קצוץ
1/2 כוס עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מפלטים את הדג ומניחים בצד.
2 מחממים את היין בסיר קטן, מוסיפים את השום הכתוש והשמנת.
3 כאשר הבלילה מגיעה לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את האגוזים הקצוצים. מפוררים את הגבינה פנימה, מערבבים וטועמים. מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם - בעדינות כי הגבינה מלוחה.
4 כאשר התערובת מגיעה למרקם אחיד מוסיפים את העירית ונותנים להכל לנוח.
5 מחממים מחבת, מוסיפים חמאה ומטגנים את הדג בעדינות.
6 מזליפים חמאה מהמחבת על הדג כדי שלא יתייבש. מוציאים את הדג לקרש עבודה.
7 להגשה: מניחים את הרוטב בצלחת ומעליו את הדג. מפזרים מעל אזוגים קצוצים ועירית ומגישים.