אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

דג דוברסול ברוטב שמנת וגבינה כחולה

פילה דג עסיסי ברוטב לבן, שמנתי ומפנק עם גבינה כחולה, עירית ויין לבן

אלקנה ביטון | מאסטר שף | פורסם 17/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

דג דוברסול פילה
50 גרם גבינה כחולה
גביע שמנת מתוקה לבישול
40 מ"ל יין לבן
50 גרם פקאן קצוץ
1/2 כוס עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מפלטים את הדג ומניחים בצד. 

2 מחממים את היין בסיר קטן, מוסיפים את השום הכתוש והשמנת.

3 כאשר הבלילה מגיעה לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את האגוזים הקצוצים. מפוררים את הגבינה פנימה, מערבבים וטועמים. מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם - בעדינות כי הגבינה מלוחה.

4 כאשר התערובת מגיעה למרקם אחיד מוסיפים את העירית ונותנים להכל לנוח.

5 מחממים מחבת, מוסיפים חמאה ומטגנים את הדג בעדינות.

6 מזליפים חמאה מהמחבת על הדג כדי שלא יתייבש. מוציאים את הדג לקרש עבודה.

7 להגשה: מניחים את הרוטב בצלחת ומעליו את הדג. מפזרים מעל אזוגים קצוצים ועירית ומגישים.