לחם יוגורט מהיר
מה אם נגיד לכם שתוך שעה הולך להיות לכם לחם טרי על השולחן? קבלו את הלחם הכי מהיר שיש: לחם מיוגורט עזים עם מעטה פריך ושחום ותוך רך ועוגתי. ואתם אפילו לא צריכים ללוש ולהתפיח אותו
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ללחם:
1/3 1 כוסות ועוד 2 כפות יוגורט עזים לשתייה
50 גרם חמאה, מומסת
ביצה
1/2 3 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
תוספות
50 גרם גרעיני חמנייה, קלויים
כוס זיתים ירוקים (לפני הגלעון), מגולענים וקצוצים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
2 מערבבים בקערה את היוגורט, החמאה המומסת והביצה לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח, ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת ולא יותר.
3 מוסיפים לקערה את התוספות ומערבבים בעדינות עד שהן מתפזרות באופן שווה בבצק - כדאי לא לערבב יותר מדי.
4 משמנים תבנית לחם (או אינגליש קייק לא חד פעמית) ומעבירים אליה את הבצק. דוחפים פנימה בעזרת אצבעות רטובות זיתים שמבצבצים, אחרת הם יישרפו במהלך האפייה.
5 אופים כ-45 דקות עד שהלחם משחים ומקבל קרום קשיח. מוציאים את הלחם בעודו חם בעזרת כפפות מטבח או מגבת ומעבירים אותו לצינון על רשת.
הערות:
* את הלחם שומרים בקופסה אטומה היטב. הלחם טוב בעודו חם מהתנור, ובימים שאחרי מוטב לקלות אותו לטוסט.
* את התוספות אפשר להחליף כאוות נפשכם: גרעיני דלעת, פשתן, אגוזים, פיסטוקים, עגבניות לחות או מיובשות, עגבניות שרי צלויות בתנור, עלי זעתר, אורגנו ועוד.
* והנה דרך מעולה לגלען זיתים: מניחים את הזיתים על משטח עבודה, ולוחצים על כל אחד בעזרת החלק הכהה של סכין גדולה (כמו שעושים לשיני שום). הגלעין יוצא בקלות ואת הזיתים המגולענים אפשר לקצוץ במהירות.