אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לחם יוגורט מהיר

מה אם נגיד לכם שתוך שעה הולך להיות לכם לחם טרי על השולחן? קבלו את הלחם הכי מהיר שיש: לחם מיוגורט עזים עם מעטה פריך ושחום ותוך רך ועוגתי. ואתם אפילו לא צריכים ללוש ולהתפיח אותו

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 08/02/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללחם:

1/3 1 כוסות ועוד 2 כפות יוגורט עזים לשתייה

50 גרם חמאה, מומסת

ביצה

1/2 3 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

תוספות

50 גרם גרעיני חמנייה, קלויים

כוס זיתים ירוקים (לפני הגלעון), מגולענים וקצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות. 

2 מערבבים בקערה את היוגורט, החמאה המומסת והביצה לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח, ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת ולא יותר. 

3 מוסיפים לקערה את התוספות ומערבבים בעדינות עד שהן מתפזרות באופן שווה בבצק - כדאי לא לערבב יותר מדי. 

4 משמנים תבנית לחם (או אינגליש קייק לא חד פעמית) ומעבירים אליה את הבצק. דוחפים פנימה בעזרת אצבעות רטובות זיתים שמבצבצים, אחרת הם יישרפו במהלך האפייה. 

5 אופים כ-45 דקות עד שהלחם משחים ומקבל קרום קשיח. מוציאים את הלחם בעודו חם בעזרת כפפות מטבח או מגבת ומעבירים אותו לצינון על רשת. 

הערות:

* את הלחם שומרים בקופסה אטומה היטב. הלחם טוב בעודו חם מהתנור, ובימים שאחרי מוטב לקלות אותו לטוסט. 

* את התוספות אפשר להחליף כאוות נפשכם: גרעיני דלעת, פשתן, אגוזים, פיסטוקים, עגבניות לחות או מיובשות, עגבניות שרי צלויות בתנור, עלי זעתר, אורגנו ועוד. 

* והנה דרך מעולה לגלען זיתים: מניחים את הזיתים על משטח עבודה, ולוחצים על כל אחד בעזרת החלק הכהה של סכין גדולה (כמו שעושים לשיני שום). הגלעין יוצא בקלות ואת הזיתים המגולענים אפשר לקצוץ במהירות. 

>> מה תרצו לאכול בשבוע הבא? אומלט פטריות או קיש גבינת עזים ועגבניות מיובשות?
>> לכל המתכונים של השבוע