אוכל
צילום׃ istockphoto

לחם עגבניות של ארז קומרובסקי

לחם מגולגל עם בצק מתובל בעגבניות וזעתר, וממולא בגבינת פטה עדינה

ארז קומורובסקי | משק צוריאל | פורסם 25/12/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המתכון מספיק ל-2-3 לחמים

מרכיבים :

לבצק:

1 ק"ג קמח לחם (שטיבל 2)

300 גרם עגבניות מרוסקות

1 כף גרגירי כוסברה

1 כף גרגירי פלפל שחור

חופן עלי זעתר טריים

3 כפות שמן זית

30 גרם שמרים טריים

300 מ"ל מים קרים

1/2 1 כפות מלח גס

למילוי:

500 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת 16%

1/2 כוס עלי זעתר טריים

אופן ההכנה:

1 לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולגרגירי הכוסברה עד לקבלת בצק אחיד.

2 מוסיפים את המלח ואת גרגירי הכוסברה ומתפיחים בקערה משומנת בשמן זית כשעה וחצי.

3 מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 1 ס"מ לערך. מפוררים את גבינת פטה העיזים ומפזרים מעל הבצק, מעליה מפזרים את עלי הזעתר ומגלגלים לרולדה.

4 חותכים את הרולדה ל-2-3 חלקים ומתפיחים על משטח מקומח, עד להכפלת נפח (כ–40 דקות).

5 מחממים תנור לטמפ' של 230 מעלות ואופים את הלחמים במשך 30 דקות בערך, או עד שהם מוכנים, תפוחים ומוזהבים כהוגן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות בחופשה גלילית מפנקת? לחצו כאן

 

ליוטיוב של משק צוריאל

להורדת קופון 30 אחוז הנחה על גבינות מיוחדות