לחם עגבניות של ארז קומרובסקי
לחם מגולגל עם בצק מתובל בעגבניות וזעתר, וממולא בגבינת פטה עדינה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
המתכון מספיק ל-2-3 לחמים
מרכיבים :
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם (שטיבל 2)
300 גרם עגבניות מרוסקות
1 כף גרגירי כוסברה
1 כף גרגירי פלפל שחור
חופן עלי זעתר טריים
3 כפות שמן זית
30 גרם שמרים טריים
300 מ"ל מים קרים
1/2 1 כפות מלח גס
למילוי:
500 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת 16%
1/2 כוס עלי זעתר טריים
אופן ההכנה:
1 לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולגרגירי הכוסברה עד לקבלת בצק אחיד.
2 מוסיפים את המלח ואת גרגירי הכוסברה ומתפיחים בקערה משומנת בשמן זית כשעה וחצי.
3 מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 1 ס"מ לערך. מפוררים את גבינת פטה העיזים ומפזרים מעל הבצק, מעליה מפזרים את עלי הזעתר ומגלגלים לרולדה.
4 חותכים את הרולדה ל-2-3 חלקים ומתפיחים על משטח מקומח, עד להכפלת נפח (כ–40 דקות).
5 מחממים תנור לטמפ' של 230 מעלות ואופים את הלחמים במשך 30 דקות בערך, או עד שהם מוכנים, תפוחים ומוזהבים כהוגן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> רוצים לזכות בחופשה גלילית מפנקת? לחצו כאן
להורדת קופון 30 אחוז הנחה על גבינות מיוחדות