אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לזניה צמחונית שבאה מהנשמה

אם מישהו היה צריך הוכחה שדליה אלחדף, המתמודדת האהובה ממאסטר שף 3, היא אמא של כולם - הוא יקבל אותה עכשיו. השבוע היא ביקרה גדי שרק נולד, וחזרה עם מתכון ללזניית ירקות וגבינות מעולה. בלוג חדש, פרק ראשון

דליה אלחדף | mako אוכל | פורסם 06/02/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות -
Rating: 4.1 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את הטיול שלנו צפונה התחלנו, בתי לין ואני, בנסיעה לכיוון קיבוץ אלומות, מערבית לכנרת. שם, כך שמענו, נמצא דיר עזים מבטיח המייצר לא פחות ממיליון ליטר חלב עזים בשנה. כשהגענו מצאנו שדיר אלומות לא רק מבטיח אלא גם מקיים, עם אלפיים עזים ו-52 עמדות חליבה, ומנהל אחד, רובה שמו (ראובן) - בחור ארגנטינאי מקסים עם אישה, שני ילדים וטונות של קסם אישי. באופן מפתיע, לא עבר הרבה זמן והשפה הספרדית השתלטה על השיחה. דיברנו על הדיר, על החיים בארץ וגם על העז שהמליטה, למרבה ההתרגשות, ממש באותן דקות.

 

אחרי שלמדנו קצת על חליבה (3 דקות כל סיבוב, פעמיים ביום) ועל ההבדל בין ההמלטות (מסתבר שאחרי המלטה רביעית תפוקת החלב יורדת משמעותית) רצנו אחרי רובה לראות את הגדי החדש בעדר, והגענו לחדר מיוחד שבו שוכנים הגדיים ב-48 השעות הראשונות לחייהם, תחת גופי חימום. לי זה הזכיר יותר מהכל בית תינוקות (כולל החלק שבו מאכילים את הקטנטנים בבקבוק), וכשהורשיתי להחזיק גדי בן יומו התרגשתי ממש. לין, באופן לא מפתיע, ניצלה את ההזדמנות לצחוק עליי שלא סתם אומרים שאני האמא של כולם.

 

האמת? היא צודקת. כשחזרנו הביתה נכנסתי, כמו אמא טובה, למטבח, ניצלתי את ההשראה שקיבלתי מרובה והכנתי לזניה צמחונית מדהימה, עם בשמל של חלב עזים. איך לא.

מרכיבים (6 מנות):

חבילה של פסטה ללזניה

¼ כוס שמן זית

בצל גדול, קצוץ דק

כרשה בינונית, פרוסה דק (רק החלק הלבן)

2 שיני שום, כתושות

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף, מגורד או חתוך לקוביות קטנטנות

1 בטטה בינונית, מקולפת וחתוכה לקוביות של ס"מ וחצי

1 תפוח אדמה גדול (לא ענק), חתוך לקוביות של ס"מ וחצי

¾ ספל ארטישוק ירושלמי, חתוך לקוביות

1 ספל גזר, פרוס לעיגולים דקים

1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות

1 ספל קישואים, חתוכים לקוביות קטנות

חצי כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים

ברוקולי קטן, מופרד לפרחים קטנים

2 ספלי מים

1 ספל חומוס קפוא

1 ספל אפונה קפואה

מלח

פלפל שחור

תבלינים:

½ כפית קינמון טחון

½ כפית כמון טחון

¼ כפית כוסברה טחונה

½ כפית פלפל חריף טחון

½ כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

לרוטב בשמל:

4 כוסות חלב עזים

4 כפות חמאה

4 כפות קמח

מלח

פלפל לבן

¼ כוס של יין לבן

לתערובת הגבינות:

קוביית גבינה בולגרית, מגורדת

200 גרם גבינה צפתית, מגורדת

100 גרם מוצרלה (כדורים), מגורדת

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל התבלינים.

2 מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הכרשה, מערבבים ומאדים כ-2 דקות.

3 מוסיפים את השום עם הג'ינג'ר, מערבבים ומאדים עוד כ-2 דקות.

4 מוסיפים את כל הירקות ואת תערובת התבלינים ומערבבים היטב.

5 מוסיפים מים, חומוס, אפונה מלח ופלפל, מכסים ומבשלים כ-15 עד 20 דקות, או עד שהירקות רכים. מצננים לטמפרטורת החדר.

6 לרוטב בשמל: מחממים את החלב עד סף רתיחה. בסיר אחר ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח והתבלינים ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב בהיר.

7 מוסיפים בבת אחת ובמהירות את החלב והיין, ומערבבים חזק עם מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה ללא גושים (אם בכל זאת יש גושים, מסננים את התערובת לתוך סיר אחר). מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות. חשוב מאוד: אם התערובת מאוד סמיכה, מוסיפים מעט חלב חם ומערבבים היטב. רוטב הבשמל צריך להיות סמיך אך לא מדי.

8 הרכבת המנה: משמנים תבנית מלבנית במעט חמאה. מורחים כף של רוטב בשמל (חשוב שהוא יהיה חם), ומסדרים עליו דפי פסטה. מניחים על הפסטה כ-2 כפות גדושות של ירקות, ועליהם 2-3 כפות רוטב בשמל ומעט מתערובת הגבינות.

9 חוזרים על הפעולות האלה שלוש פעמים, ומסיימים עם פסטה, בשמל וגבינות.

10 מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הלזניה כ-45 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!