אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לחמניות גבינה משודרגות

גבינה בבצק, גבינה מלמעלה ובנוסף לכל זה - מלית גבינת עזים חמימה, רכה וטעימה. אביבה פיבקו עם הלחמניות שיגנבו את ההצגה בכל שולחן שעליו תניחו אותן

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 18/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (11 מנות):

380 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)

1/2 1 חבילות שמרים יבשים (16.5 גרם, כף וחצי)

2 כפיות מלח

1 כפית סוכר

125 מ"ל (1/2 כוס ועוד כפית) מים פושרים

125 מ"ל (1/2 כוס ועוד כפית) חלב פושר

50 גרם חמאה

200 גרם גבינת גאודה מגוררת

300 גרם גבינת עזים רכה (בגליל)

לציפוי:

1 חלמון

50 מ"ל חלב

100 גרם גבינת גאודה מגוררת

אופן ההכנה:

1 ממיסים בסיר את החמאה עם החלב והמים.

2 מעבירים את החמאה המומסת לקערת המיקסר ומערבבים עם הקמח, השמרים, הסוכר, המלח וגבינת הגאודה המגוררת, ולשים בעזרת וו הלישה או הגיטרה כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לשעתיים.

3. מגלגלים 11 כדורים מגבינת העזים (רצוי להרטיב מעט את הידיים, זה יותר קל והגבינה לא נדבקת לידיים). מחלקים גם את הבצק ל-11 חתיכות. מגלגלים לכדור, משטחים כל כדור עם הידיים ועוטפים כדור גבינה. חשוב לסגור טוב טוב את הבצק, אחרת בזמן האפייה הגבינה נוזלת החוצה.

4. מערבבים את החלמון עם החלב, מברישים היטב את הלחמניות ומפזרים כמות יפה של גבינת גאודה מעל כל לחמנייה. מתפיחים לעוד חצי שעה.

5. אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, 20 עד 25 דקות. מגישים חם.