אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פנקייק תירס הכי מפנק בעולם

אם היה לי צימר, והייתי רוצה לפנק את האורחים שלי עד הסוף, הייתי דואגת שהם יפתחו את הבוקר עם הפנקייק הזה, עם התירס הטרי והגבינה הצפתית. דליה חולמת בגדול

דליה אלחדף | mako אוכל | פורסם 24/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לכל אחד יש חלום שמלווה אותו בחיים. בתור ילדה הייתי רואה את עצמי זוכה באוסקר, ובתור נערה דמיינתי איך אני זוכה בלוטו, ותורמת את הכסף למלחמה בעוני ובמחלות (האמת שהחלום הזה עדיין לא עזב אותי). עוד חלום שמלווה אותי כבר הרבה זמן הוא לפתוח צימר. מקום קטן, חמוד, נעים, חם ובעיקר מפנק. מקום שבו כל אחד יכול להרגיש שלם, רגוע, שלו, מקום שברגע שנכנסים אליו נעשה טוב בנשמה.

 

כשתיכנסו לצימר שלי תשכחו לרגע שאתם בישראל, ותרגישו שעשיתם גיחה קטנה לאמריקה הלטינית. דמיינו שסביבכם צמחייה טרופית ותוכים יפהפיים, וברקע ג'אז ברזילאי וצבעוניות משמחת. אבל גם בחלומות אני לא שוכחת שזו הארץ שלי, ולכן את הצימר שלי אני בוחרת למקם בראש פינה – כשהכנרת ניבטת מהחלונות והנוף המרהיב של הגליל עוטף מכל הכיוונים.

 

בצימר תחכה לכם ארוחת בוקר לטינית מפנקת: פנקייק תירס ממולא גבינה (איך לא), אמפנדס גבינות, סלט פירות טרופים עם יוגורט עזים וגרנולה, ביצים עם עגבניות ובצל בתוך ארפה ועוד מטעמים וניחוחות מדרום אמריקה היפה. שבעתם? אתם מוזמנים לצאת לטייל. האפשרויות אינסופיות: רפטינג בנהר הירדן, מסלול אופני שטח לאורך הנהר, טיול טרקטורונים במגוון מסלולים, טיול סוסים בחוות ורד הגליל, שיורד עד לחופים הצפוניים של הכנרת, ועוד הרבה (כמובן שלא אשלח אתכם לטיול בידיים ריקות, ואצייד אתכם בסלסלה מלאה בכל טוב לפיקניק בדרך).

 

כשתחזרו, תנוחו ותקבלו עיסוי מרגיע ומהנה. אחר כך, כמובן, עוד קצת אוכל.

 

עכשיו נשאר לכם רק לצפות שהחלום יתגשם, ולהתנחם במתכון חלומי לפנקייק תירס.

מרכיבים (6 מנות):

8 קלחי תירס טרי

3 ביצים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

4 כפות קמח גדושות (לגרסה ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח באינסטנט פולנטה)

50 גרם שמן קנולה (רבע כוס)

250 גרם גבינה צפתית, פרוסה לעובי 1-2 ס"מ

אופן ההכנה:

1 מסירים את גרעיני התירס מהקלח בעזרת סכין, וטוחנים היטב במעבד מזון.

2 מוסיפים בהדרגה את הביצים, הסוכר והמלח וממשיכים לעבד עד ליצירת תערובת אחידה.

3 מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

4 מחממים מחבת, מורחים מעט שמן ומוזגים מהבלילה במצקת (בצורת עיגול, ממש כמו פנקייק). כשנוצרות בועות בחלק העליון של הפנקייק הופכים אותו, ומניחים באמצעו פרוסת גבינה. מקפלים את הפנקייק על הגבינה לצורת חצי ירח, לוחצים מעט והופכים לצד השני לכמה שניות. מגישים מיד.

>> בשבוע שעבר הכנו כנאפה מהממת