קיש פטריות
בסיס של קלתית פריכה ומילוי של פטריות, רוזמרין וגבינה צהובה בקיש אלגנטי שתמיד מצליח. כך תכינו קיש פטריות מעולה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי עד כפית מלח
1 ביצה
2 כפות שמנת מתוקה קרה
למילוי
700 גרם פטריות פרוסות
30 גרם חמאה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
תימין ורוזמרין לפי הטעם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מכל שמנת מתוקה (כמה אחוזים שרוצים)
3 ביצים
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
1 להכנת הבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי.
2 עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה.
3 להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.
4 מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. מעבירים לקערה ומקררים קצת. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ בתבנית של 28 ס"מ קוטר.
7 מוסיפים את המילוי ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור.
8 מוציאים וממתינים כחצי שעה עד להגשה.
>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות