אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קיש פטריות

בסיס של קלתית פריכה ומילוי של פטריות, רוזמרין וגבינה צהובה בקיש אלגנטי שתמיד מצליח. כך תכינו קיש פטריות מעולה

אביבה פיבקו | מאסטר שף | פורסם 30/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 962 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (15 מנות):

2 כוסות קמח

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

חצי עד כפית מלח

1 ביצה

2 כפות שמנת מתוקה קרה

למילוי

700 גרם פטריות פרוסות

30 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

תימין ורוזמרין לפי הטעם

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מכל שמנת מתוקה (כמה אחוזים שרוצים)

3 ביצים

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי.

2 עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה.

3 להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.

4 מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. מעבירים לקערה ומקררים קצת. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ בתבנית של 28 ס"מ קוטר.

7 מוסיפים את המילוי ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור.

8 מוציאים וממתינים כחצי שעה עד להגשה.

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות