סנדוויץ' שהוא ארוחה שלמה
דליה אלחדף התאהבה בשוק עראבה האינטימי בגליל התחתון, וחזרה עם שמן זית אותנטי ומתכון לסנדוויץ' מושקע, שייסגור לכם ארוחה בכיף
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
השוק של עראבה בגליל התחתון, ליד סחנין, הוא שוק קטן, אבל מאוד ססגוני ומלא בתוצרת חקלאית מקומית יפהפייה - ירקות בלאדי, פירות וצמחי תבלין טריים, כולם מהגידולים של תושבי הכפרים בסביבה. בדומה לטיול שלי בשוק של עכו, גם פה מצאתי את עצמי מדברת עם אנשים שכרגע פגשתי ומקבלת מהם רעיונות איך ומה לבשל עם כל הטוב שסביבי.
מה שיפה בשווקים קטנים זה האינטימיות – אפשר לפגוש את החקלאים עצמם, לדבר איתם וללמוד מהניסיון שלהם. קניתי בשוק שמן זית אותנטי בבקבוק פלסטיק, אותו העברתי לבקבוק זכוכית כהה, כדי לשמור על האיכות שלו וכדי שלא יתחמצן, כפי שלמדתי בבית הבד של ריש לקיש. מהתוצרים של השוק הכנתי כריך מעלף, שאתם יכולים לראות (ולהכין!) בעצמכם.
אני ממליצה לטייל בשוק הפתוח בימי שליש ושבת, במיוחד בתקופה הזאת של השנה שבה הגליל כל כך יפה וירוק. לאן אסע עכשיו? מאכזיב לראש הנקרה או לכיוון מעלות תרשיחא וצפת? אשמח אם תייעצו לי בתגובות.
מרכיבים (6 מנות):
250 גרם עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
1/2 ק"ג (או 4 ראשי) שומר, פרוסים דק (רצוי במנדולינה)
4 כפות שמן זית
2 כפיות מלח גס או אטלנטי
100 גרם גבינת עזים בגליל
80 גרם גבינה בולגרית, מגורדת בפומפייה
6 בגטים קטנים או 2 בגטים גדולים (חתוכים ל- 1/3)
לרוטב:
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות חומץ בן יין
¼ כוס שמן זית
5-6 עלים של אורגנו טרי חתוכים קטן
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים ושמים בצד.
2 שמים בכלי עמוק 2 כפות שמן זית וכפית מלח ומערבבים בתוכו בעדינות את העגבניות החצויות. מרוקנים את העגבניות לקערה נפרדת ובשמן והמלח הנותרים מערבבים את השומר. נזהרים שהוא לא ייתפרק.
3 מחממים פלנצ'ה או מחבת לטמפרטורה גבוהה (אך לא מדי) ומניחים עליה את העגבניות מצידן החתוך למשך דקה, עד שהן מתרככות. מוציאים ושמים בתוך כלי עמוק.
4 מניחים על הפלנצ'ה את השומר ומטגנים אותו להתרככות. הופכים אותו פעם אחת באמצע הטיגון. מעבירים לכלי עם העגבניות.
5 מוסיפים את הרוטב לירקות, טועמים אם חסר מלח ופלפל ומתקנים תיבול. חשוב להשאיר את הסלט בחום החדר.
6 פותחים את הבגט לאורכו ובצדו התחתון מורחים גבינת עזים. מעל הגבינה מניחים מהסלט ומעל בולגרית מגוררת. סוגרים עם הפרוסה השנייה ומגישים.