אוכל
צילום׃ none

הטירמיסו האגדי של קפה איטליה

קינוח איטלקי קלאסי שהוא בעצם עוגת שכבות מופלאה של גבינת מסקרפונה וביסקוויטים נימוחים

ארי ירזין | קפה איטליה | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

תבנית בגודל 23X33 ס"מ

450 מיליליטר מים

5 כפות ברנדי

215 גרם סוכר

150 מיליליטר אספרסו או כוס קפה נמס חזק (בלי חלב) בטמפרטורת החדר

415 גרם שמנת מתוקה

665 גרם גבינת מסקרפונה

6 חלמוני ביצים גדולות

חצי כפית תמצית וניל משובחת

כף אמרטו (ליקר שקדים)

2 חבילות בישקוטים

2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה:

תערובת האספרסו:

1 מערבבים בקערה את המים, 3 כפות ברנדי , 50 גרם סוכר והאספרסו עד שהסוכר נמס.

קרם המסקרפונה:

1 מקציפים במיקסר או בעזרת מיקסר ידני את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.

2 מוסיפים לקצפת את גבינת המסקרפונה ומקציפים במשך שתי דקות על מהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב וחזק.

3 מצננים במקרר.

4 מקציפים את ששת החלמונים ו-165 גרם סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה בהירה.

5 מוסיפים את תמצית הווניל, האמרטו ואת 2 כפות הברנדי בזילוף עדין תוך כדי הקצפה

6 ממשיכים להקציף את החלמונים במשך עשר דקות עד שמתקבל קצף תפוח אוורירי ובהיר.

7 מוסיפים את תערובת המסקרפונה לקצף החלמונים ומקציפים במשך דקה עד לקבלת קרם אחיד.

הרכבת הטירמיסו:

1 טובלים בישקוטים בתערובת האספרסו (חשוב להקפיד על טבילה קצרה כך שהבישקוטים לא נספגים לחלוטין), מנערים בעדינות את הבישקוטים משאריות הנוזל ומסדרים אותם בתבנית אחד ליד השני.

2 יוצקים מעל הבישקוטים מחצית מקרם המסקרפונה ומשטחים בעזרת לקקן כך שכל הבישקוטים מכוסים בקרם והקרם מרוח בשכבה אחידה באותו הגובה.

3 מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בתערובת האספרסו.

4 יוצקים מעל הבישקוטים את יתרת קרם המסקרפונה ומורחים באותה הצורה כמו שמרחנו על גבי השכבה הראשונה

5 מכסים את התבנית בניילון נצמד מצננים במקרר למשך 24 שעות.

6 יש לפזר את אבקת הקקאו מעל הטירמיסו בזמן ההגשה.