צילום׃ אפיק גבאי, משק צוריאל
סלט פלפלים קלויים עם צפתית מעודנת
סלט פלפל קלוי עם שום, שמיר וגבינה צפתית מעודנת. שילוב מנצח שבא מעולה עם לחם טרי
דנה אלמוסני | משק צוריאל
| פורסם 18/12/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
8 פלפלים אדומים
2 פלפל שושקה
5 שיני שום קצוצות
חופן שמיר טרי קצוץ
1/4 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
250 גר' צפתית מעודנת 5% חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1 שוטפים את הפלפלים ומנגבים אותם. נועצים מזלג בכל פלפל, מניחים על הרשת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. חשוב להניח תבנית ונייר אפייה מתחת כדי שהתנור לא יתלכלך.
2 לאחר 15 דקות הופכים את הפלפלים כך שכל צד שלהם יהיה זהוב. זמן הקלייה צריך להיות כ-35-40 דקות.
3 מוציאים את הפלפלים מהתנור ובעזרת סכין מסירים את הקליפה ואת הגרעינים.
4 חותכים לרצועות, מעבירים לקערה ומוסיפים את השום, השמיר, שמן זית, מלח ואת הצפתית.
5 מכסים ומניחים לילה במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!