אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, משק צוריאל

סלט פלפלים קלויים עם צפתית מעודנת

סלט פלפל קלוי עם שום, שמיר וגבינה צפתית מעודנת. שילוב מנצח שבא מעולה עם לחם טרי

דנה אלמוסני | משק צוריאל | פורסם 18/12/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 פלפלים אדומים

2 פלפל שושקה

5 שיני שום קצוצות

חופן שמיר טרי קצוץ

1/4 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

250 גר' צפתית מעודנת 5% חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הפלפלים ומנגבים אותם. נועצים מזלג בכל פלפל, מניחים על הרשת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. חשוב להניח תבנית ונייר אפייה מתחת כדי שהתנור לא יתלכלך.

2 לאחר 15 דקות הופכים את הפלפלים כך שכל צד שלהם יהיה זהוב. זמן הקלייה צריך להיות כ-35-40 דקות.

3 מוציאים את הפלפלים מהתנור ובעזרת סכין מסירים את הקליפה ואת הגרעינים.

4 חותכים לרצועות, מעבירים לקערה ומוסיפים את השום, השמיר, שמן זית, מלח ואת הצפתית.

5 מכסים ומניחים לילה במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!