אוכל

חצ'פורי

מאפה בצק עם גבינה וביצת עין לצד סלט ירקות גרוזיני

סימה איפרגן | מאסטר שף | פורסם 11/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 529 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לחצ'פורי

1 קילו קמח

60 גרם סוכר

33 גרם שמרים טריים או 13 גרם שמרים יבשים

22 גרם מלח

500/600 מ"ל מים פושרים

250 גרם גבינה בולגרית

250 גרם גבינה צהובה

5 ביצים

קובית חמאה ( לריכוך הבצק )

לסלט

מריכיבים לסלט הגרוזיני:

2 מלפפונים

3 עגבניות

1 בצל

1 פלפל חריף

טרחון (סוג של עשבי תיבול גרוזיני – דומה לפטרוזיליה)

חומץ

שמן זית

מלח

 

אופן ההכנה:

החצ'פורי:

1 מנפים את הקמח לקערה עמוקה (אפשר בעזרת מסננת) ומוסיפים את הסוכר.

2 מפוררים את השמרים לתוך הקמח, ומוסיפים מלח (אסור שהמלח ייגע בשמרים לפני הערבוב).

3 מוסיפים את המים לתערובת (במידת הצורך מוסיפים עוד 50-100 גרם מים), לשים ומניחים לתפיחה.

4 לתפיחה יותר מהירה עושים "אמבטיה לבצק". מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים אותה בתוך גיגית גדולה יותר עם מים חמים למשך 15-20 דקות.

5 מוציאים מ "האמבטיה" ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מכסים שוב בניילון הנצמד לעוד 15 דקות.

6 ברגע שהבצק תפח, מפרידים לחמישה עיגולים. מחכים לעוד תפיחה קלילה (5 דקות) עד שהבצק "רוקד". לאחר מכן מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ.

7 לאחר שיש לנו חמישה עיגולי בצק מרודדים ועבים מגרדים בצד את הגבינה הצהובה והבולגרית.

8 מניחים מעל כל עיגול בצק 2-3 כפות גבינה בערך (שיהיה שווה על כל המשטח). מקפלים את דפנות הבצק למרכז (מקפלים לצורת "קן") שוברים ביצה למרכז כל חצ'פורי.

9 מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20-30 דקות. ברגע שהחצ'פורי מוכן, מורחים חמאה על דפנות הבצק החמות (כך המאפה יהיה רך יותר).

הסלט:

1 חותכים את כל הירקות לטבעות.

2 קוצצים גס את הטרחון.

3 מתבלים במעט חומץ, שמן זית ומלח לפי הטעם.