אוכל
צילום׃ רוני מנדלמן, mako אוכל

כרובית ברוטב גבינה

להתעלף אחרי הביס הראשון

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 08/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כרובית גדולה שטופה וחתוכה לפרחים

2 עלי דפנה

קורט אגוז מוסקט טחון

קורט מלח גס

סיר מים

לרוטב:

2 כפות קרם פרש (שמנת חמוצה 15% תספיק)

50 גרם גבינת גרוייר מגוררת

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

פלפל גרוס

צ'ילי גרוס

בצל ירוק קצוץ (1-2)

אופן ההכנה:

1 ממלאים כרבע מהסיר במים מוסיפים 2 עלי דפנה, מוסקט ומלח.

2 מניחים את המניפה בפנים ועליה את הכרובית.

3 על אש בינונית מאדים את הכרובית כ-12-14 דקות.

4 מסננים את הכרובית ושומרים מי בישול.

5 מניחים את הכרובית בתבנית.

להכנת הרוטב:

1 בסיר קטן מרתיחים 100 מ"ל מי בישול ואת הקרם פרש.

2 מערבבים תוך כדי בישול עד שמסמיך.

3 מוסיפים את גבינת הגרוייר והפרמז'ן ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך. מוסיפים מלח ופלפל.

4 מוזגים מעל הכרובית, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, מעט פרמזן ומעט צ'ילי כוש ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד שמשחים (עניין של חמש עד שבע דקות).