אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פיצה טורטייה עם בצל, תרד וגבינות

פיצה על טורטייה היא האחות הקצת יותר מתוחכמת של פיצה על פיתה, עם בצק הרבה יותר דק וכייפי. קבלו את ארוחת הערב הכי מהירה שיש, עם רוטב עגבניות מהיר גם כן, שמשמש גם כמטבל טעים לצד הפיצה

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 01/03/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לרוטב:

שן שום

עגבנייה גדולה

1-2 כפות רסק עגבניות

כף שמן זית

קורט נדיב של מלח

לפיצה:

2 טורטיות (אני השתמשתי בקוטר 20 ס"מ)

חצי בצל, פרוס

חבילת בייבי מוצרלה, מסוננת מנוזלים

50 גרם פטה עזים, מפוררת או חתוכה לקוביות קטנות

חופן קטן של עלי תרד

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: טוחנים במעבד מזון קטן את שן השום. מוסיפים עגבנייה חתוכה לרבעים, כף או שתיים של רסק עגבניות, שמן זית ומלח. טוחנים, טועמים ומתקנים תיבול.

2 מחממים תנור לחום של 210 מעלות.

3 מניחים 2 טורטיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים ככף רסק על כל אחת, מוסיפים בצל, מוצרלה ופטה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

4 בינתיים, מערבבים בקערה את עלי התרד עם זרזיף קטן של שמן זית (פחות מכפית), כך שכל העלים יצופו בשמן. 

5 אחרי 10 דקות של אפייה, מעבירים את התנור למצב גריל עליון, מוסיפים את עלי התרד מעל הטורטיות ואופים עוד כ-3 דקות.

* את הרוטב שנשאר אוכלים עם הפיצה בצד, הוא נהדר.

* לא חייבים לדבוק כמובן במתכון - אפשר להחליף גבינות (צהובה, בולגרית, צפתית, עזים וכו'), אפשר להחליף תוספות ואפשר להוסיף גם עשבי תיבול.

>> בשבוע שעבר הכנו פריטטה תפוחי אדמה וחלומי
>> הצביעו והשפיעו: מה נאכל בשבוע הבא?