סלט אטריות שעועית וטופו
סלט קר שהוא ארוחה שלמה ומשביעה בפני עצמה - יש חלבונים, יש פחמימות ויש גם ירקות (ורוטב חריף שעושה את הכל יפה יותר). ואתם יודעים מה, יש גם שיטה מגניבה לבישול מהיר של הטופו
- זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אטריות השעועית הן ההצלה שלי בזמן האחרון. הן מחזיקות לנצח בארון, לוקח דקות להכין אותן (משרים אותם במים חמים והן מוכנות בתוך 5 דקות) והן הולכות נהדר גם במנות חמות וגם בקרות. לאחרונה הייתי בסדנת בישול עם השף של קפה 48, יהונתן בורוביץ', שם הוא הכין ויניגרט חם לסלט אטריות שעועית. בסדנה הוא הרתיח את הוויניגרט ובישל בו שרימפס ואני ישר חשבתי לעצמי – זה יכול לעבוד מעולה עם טופו. אז זה באמת עובד מעולה – הטופו מתבשל ישר בתוך הרוטב וככה גם חוסכים מחבת לשטוף. הכי כיף לאכול את הסלט הזה קר והוא אפילו מחזיק יפה יום למחרת (בקופסת האוכל לעבודה).
מרכיבים :
לוויניגרט:
1/2 כוס סויה
1/4 כוס חומץ אורז
1/4 כוס מים
1/2 1 כפות סוכר
כף שמן צמחי
4 כפות מירין (יין אורז – לא חובה)
כף ג'ינג'ר, קצוץ דק
4-5 שיני שום, קצוצות דק
חצי צ'ילי אדום, קצוץ דק
כף שמן שומשום
לסלט:
300 גרם (קובייה) טופו, חתוך לקוביות
חצי חבילת אטריות שעועית
קולורבי גדול, או 2 קטנים
2 מלפפונים
חופן צנוניות
בצל ירוק
חצי צרור כוסברה
חצי צ'ילי אדום
חופן בוטנים
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הוויניגרט: מביאים את הסויה, חומץ האורז, המים והסוכר לרתיחה בסיר קטן. מנמיכים את האש, מוסיפים את שאר המרכיבים (חוץ משמן השומשום) ומערבבים. מוסיפים את קוביות הטופו ומבשלים 4-5 דקות על אש בינונית. מכבים את האש, מוסיפים את שמן השומשום, מערבבים ומצננים.
2 מבשלים את אטריות השעועית על פי הוראות היצרן (משרים 5 דקות במים חמים, מסננים ושוטפים במים קרים).
3 קוצצים את כל הירקות למקלונים דקים – את הצנוניות והקולורבי חותכים לעיגולים דקים, עורמים כמה עיגולים אחד על גבי השני ופורסים למקלונים. את המלפפון פורסים לפרוסות אלכסוניות, עורמים אחת על גבי השנייה ופורסים למקלונים. קוצצים גם את הבצל הירוק והכוסברה, ואת הצ'ילי פורסים לפרוסות.
4 מרכיבים את הסלט: גוזרים את אטריות השעועית הקרות במספריים כדי שיהיו קלות יותר לאכילה, מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את הירקות ואת קוביות הטופו מהסיר. טועמים את הוויניגרט שנשאר בסיר ורואים אם הוא מאוזן – מוסיפים מליחות/חמיצות/מתיקות לפי הטעם. מוסיפים את הוויניגרט (לא חייבים את כולו) אל קערת הסלט ומערבבים. אם נשאר רוטב, הוא יכול להישמר במקרר לשימוש אחר (נגיד, על אורז). מקשטים בעוד כוסברה ובצל ירוק קצוץ ובבוטנים (ששכחתי לצלם).
כמה הערות חשובות:* מרכיבי הסלט יכולים להשתנות לטעמכם – אפשר להשמיט ירקות שלא אוהבים ולהוסיף כאלו שכן, כמו גזר, לפת, כרוב, בצל סגול ועוד.* גם מה שבוויניגרט נתון לשיקולכם – אפשר לוותר על מירין (שנותן מתיקות), אפשר לשים יותר שמן שומשום לוותר על חריפות הצ'ילי, להוסיף רוטב דגים (אבל אז הסלט לא יהיה צמחוני/טבעוני) וכו'. העיקר שהרוטב בסופו של דבר יהיה מאוזן עם טעמים חריפים/חמוצים/מתוקים/מלוחים.