מאפינס בצל וגבינות
הפשטידה הנוסטלגית הופכת למאפה אישי וטעים שמשלב בין שני סוגי גבינות ובצל מטוגן מתקתק
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
1/3 כוס שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
150 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
¾ 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן
2 כפות גבינה כחושה לאפייה
¾ כוס (180 מ"ל) יוגורט נוזלי
½ כוס מים או חלב
2 ביצים
2 כפיות אבקת אפייה
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1.מחממים 3 כפות משמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אגב ערבוב כ-10 דקות, עד שהבצל נראה שקוף ומעט מזהיב בקצוות. מעבירים לקערה ומניחים לו להתקרר.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 משמנים ומקמחים את השקעים בתבנית 12 שקעים למאפינס.
4 מוסיפים לקערה עם הבצל את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב רק עד שהתערובת מתאחדת.
5 מחלקים את התערובת בין השקעים שבתבנית ומעבירים לתנור לאפייה של 20 דקות, עד שהמאפינס הזהיבו מלמעלה ונאפו לחלוטין.
טיפ: ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בשבולת שועל אינסטנט או בקמח מלא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!