אוכל

טארט גבינות ופטריות

מאפה גבינות משובח עם פטריות ועשבי תיבול - המנה המושלמת לאירוח

אלקנה ביטון | מאסטר שף | פורסם 10/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

400 גרם (3 כוסות פחות 1 כף גדושה) קמח לבן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 כפות שמנת לבישול
מים קרים על פי הצורך (2-3 כפיות, לא יותר)

למלית

גבינת קוטג' 12%
200 גרם בולגרית 5%
חצי נקניק פטה עיזים
מיכל גבינת שמנת נפוליאון 30%
וכוס גבינה פרמאזן מגוררת
מיכל שמנת מתוקה
5 ביצים
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
בצל שלם חתוך לסליסים
7 פטריות פורטבלו גדולות יחסית
5 שיני שום
שמן
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מכניסים 180 גרם קמח למעבד מזון, מוסיפים 120 גרם חמאה, חלמון אחד, 1/2 כפית מלח ו-2 כפות מים קרים. מעבדים עד לקבלת בצק. מוציאים מהמעבד וממשיכים ללוש כדקה ביד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

2 מסדרים את הבצק בתבנית פאי, מכסים בנייר אפייה וממלאים בחומוס או שעועית כדי שלא יתפח. אופים כ-20 דקות ונותנים לו לנוח. כדאי לעבוד עם בצק פריך כשהוא קר מאוד. ניתן להוסיף תימין או עשבי תיבול אחרים לתוך הבצק.

3 להכנת המלית: מטגנים במעט שמן בצל שלם חתוך לרצועות, מוסיפים 5 שיני שום עד להזהבה ומעבירים לקערה גדולה.

4 מחממים מחבת ומקפיצים 7 פטריות פורטובלו גדולות ומעבירים לקערת הבצל והשום. מוסיפים חצי כוס שמיר קצוץ וחצי כוס בצל ירוק קצוץ.

5 מוסיפים לקערה מיכל גבינת שמנת, גבינת קוטג', גבינה בולגרית, פרמזן, גבינת פטה עיזים, 5 ביצים ומיכל שמנת מתוקה. מערבבים היטב ובזהירות כדי לא לשבור את הפטריות.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 ממליחים ומפלפלים, יוצקים את התערובת לבצק הטארט שהכנו קודם. מפזרים מעל גבינת פרמאז'ן ואופים בתנור שחומם מראש, עד שהתערובת עולה יפה ומזהיבה, למשך כ-20-25 דקות. אם היא התייצבה יפה, היא מוכנה.