אמפנדס גבינות ופרידה
דליה נפרדת מהבלוג לשלום, לא לפני שהיא מפנקת אותנו בעוד מתכון אחד אחרון: אמפנדס ארגנטינאיים אורגינל, עם המון גבינות ישראליות טעימות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
זהו זה, לכל דבר יש סוף, והנה אני מסיימת את בלוג הטיולים שלי בגליל. נסעתי למקומות קסומים, פגשתי בני אדם מיוחדים, ובעיקר קיבלתי מתכונים נפלאים מכל מיני אנשים טובים בדרך. בינתיים אני נפרדת מכם, בתקווה שלא לזמן רב, עם מתכון משלי: אמפנדס טעימים עם המון גבינות. תודה שקראתם, ותודה לבת שלי לין, חברתי לטיולים, שגורמת להכל להיראות יותר יפה ממה שהוא.
מרכיבים :
3 כוסות קמח
½ כפית מלח
5 כפות מים קרים
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
למילוי:
2 כדורי מוצרלה, מגוררים דק
150 גרם גבינה בולגרית, מעוכה כמו פירה
150 גרם גבינה צפתית, מגוררת דק
50 גרם גבינת תבור, מעוכה כמו פירה
חלמון של ביצה L
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח והמלח במעבד מזון. מוסיפים את המים, החמאה והביצה ומערבבים קצרות.
2 יוצרים מהבצק עיגול שטוח (מעין פיתה), עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה.
3 מערבבים את כל חומרי המילוי וטועמים. ממליחים אם צריך.
4 מרדדים את הבצק הקר לעובי כ-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ומסדרים על מגש. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה נוספת לפחות.
5 מחזירים את עיגולי הבצק למשטח העבודה, מניחים במרכז כל עיגול כף לא גדושה של מילוי ומרטיבים חצי מהשוליים במים (המים ישמשו כמעין דבק).
6 מקפלים כל עיגול לחצי ירח, וסוגרים את השוליים חזק אך בעדינות. מהדקים בעזרת מזלג.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את האמפנדס בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בין 10 ל-12 דקות, או עד להשחמה.