היום הזה בשנה
המוני זוגות דביקים ברחבי העולם הולכים לחגוג מחרתיים את ולנטיינ'ס, יום האהבה של העולם המערבי, שנחגג בדרך כלל על ידי גיהוץ מאסיבי של כרטיסי אשראי על פריטי לבבות אדומים, שוקולדים, תפריטי ספיישל במסעדות וסטים של הלבשה תחתונה. אבל לא חייבים להיות כאלו צפויים, אם אתם רוצים להביע רגש אוהב לבן או בת הזוג שלכם אתם מוזמנים לעשות את זה בעצמכם דרך אוכל, כי הרי מה אומר יותר "אני אוהב/ת אותך" מאשר פנקייק בצורת לב? רק קחו בעירבון מוגבל את מה שמוכרים לכם באתר פינטרסט, כי כידוע לכולנו, מה שנראה יפה באינטרנט לא תמיד יוצא כך במציאות. הנה כמה בושות קולינריות לוולנטיינ'ס של אנשים שלא הקשיבו לטיפ שלי.
הבחור הזה גאון
מארק רובר, הבחור בסרטון למעלה, מעלה נקודה טובה: אין לנו דרך ממש טובה לדעת אם האוכל שחיממנו במיקרוגל חם או לא. אף אחד מאיתנו לא ממש מבשל שום דבר במיקרוגל, אבל רובנו בהחלט מחממים בו מנות מהמקרר או ארוחות מוכנות מראש. זה שהאוכל מעלה אדים, לא אומר שהוא חם מספיק – בניגוד לחימום בסיר בו אנחנו יודעים שאדים שווים לרתיחה, בשיטת החימום בגלים במיקרוגל, זה שהאוכל רותח בנקודה אחת בצלחת לא אומר שחלקים אחרים ממנו גם.
הבדיקה שרובנו עושים כדי לראות אם חיממנו מספיק את האוכל במיקרוגל זה לגעת בו, לתקוע בו אצבע או לחתוך אותו לשניים ולבדוק האם מרכז המנה כבר חם. קצת מצחיק לחשוב שעם כל הטכנולוגיה שקיימת היום, אנחנו עדיין צריכים לעשות את זה. הפתרון שרובר מציע הוא למקם מצלמת אינפרה אדום בתקרה של המכשיר שתראה לנו בצורה ויזואלית האם האוכל חם כולו, או לא. אפשר לממשק את המצלמה לדלת של המיקרו שתהפוך למעין צג או לאפליקציה שתציג לנו בזמן אמת מה קורה בתוכו בזמן שאנחנו לא לידו. אפשר יהיה אפילו גם לתכנת את המיקרוגל שיפסיק לפעול באופן אוטומטי, ברגע שהוא יבין שהאוכל חם. בקיצור, איך אף אחד לא חשב על זה קודם? לפרטים.
עוד באוכל טוב:
הארוחה הכי חשובה וזה
האתר Cut הפך להיות יצרן תוכן וידאו רציני כשהסרטון "100 שנות יופי בדקה אחת" התפוצץ באינטרנט לפני כארבעה חודשים. אני שמחה לראות שהם התחילו גם לעשות סרטוני אוכל כמו הסרטון הנ"ל – ילדים אמריקאים טועמים ארוחות בוקר מרחבי העולם. צפו לריאקשנים צפויים אך חמודים של ילדים שטועמים לראשונה כרוב מוחמץ בסגנון קוריאני, ביצה שחורה וקפה.
ועוד יותר קטנים:
באזפיד עשו את הדירוג הדפינטיבי של כל טעמי הגלידה של בן אנד ג'ריז. לא אמתח אתכם: במקום השני צ'רי גרסיה ובראשון סינמון באנז. בוז, יש לכם טעם של איכרים באזפיד, צ'אבי האבי לנצח!
זה שהיינץ מתחילה למכור עכשיו קטשופ סרירצ'ה זה כמו שרדיו תל אביב יתחיל להשמיע את "דרך השלום" רק עכשיו.
בחורה רצתה לשלוח קורות חיים, שלחה למעסיק שלה בטעות מתכון לצ'ילי של ג'יימי אוליבר. כישורים מיוחדים: הקפדה על הפרטים הקטנים.
ואם כבר ג'יימי אוליבר, נחמד לראות שגם הוא נרתם למאמץ לקידום ירקות מכוערים.
זקוקים לחיבוק? סעו ל-Cuddle café באנגליה ותעזבו אותי באמאשלכם.
בשם כל הנרקיסים, אני מבקשת, בבקשה אל תאכלו אותנו.
ולסיום: הפיצה שלא נגמרת.