בשנת 1802 הוציא ג'ון מולארד את ספר הבישול "אמנות הבישול הקל והמעודן", ובין עשרות המתכונים שהופיעו בו כיכב התיעוד הראשון של מתכון לטבעות בצל. כן כן, מתברר שהמאכל המהיר והמוצלח הזה מלווה את ההיסטוריה האנושית כבר מאות שנים, וכשחושבים על זה לעומק, זה הגיוני בהחלט: הוא פשוט, הוא מטוגן, והוא בעיקר טעים, ממש ממש טעים.
מאז אותו מתכון עתיק ומנצח של מולארד (שיגיע מיד) הספיקה האנושות לקחת את אמנות הכנת טבעות הבצל שלב אחד קדימה, ולמרות שהמאכל הזה פופולרי בעיקר בארה"ב, לא מעט מדינות השכילו להבין שבצל, קמח, בירה ושמן הם מתכון מנצח. כך הפכה התופעה המטוגנת לשכיחה במדינות כמו בריטניה, אוסטרליה, מלזיה, הודו, וכמובן ישראל. יש לא מעט דרכים להכנת טבעות בצל, וכנראה שזה לא לגמרי משנה באיזו דרך תבחרו, אם תקפידו על כמה כללים פשוטים - זה ייצא פריך ומוצלח. השאלה היא איך לעשות את זה מושלם ממש, ולשם כך התכנסנו עכשיו.
המתכון ההיסטורי של מולארד
מה שמייחד את טבעות הבצל של מולארד הוא גבינת הפרמזן שהוסיף לבלילה שלו. חוץ מזה הכל פשוט: חותכים שני בצלים גדולים לטבעות בעובי 1 ס"מ, וטובלים בבלילה שעשויה מכוס קמח רגיל, רבע כוס שמנת לבישול, מלח, פלפל ופרמזן מגורר. אחרי טבילה הגונה בבלילה, מטגנים את טבעות הבצל עד להזהבה, מעבירים לנייר סופג וזוכים לטעום חתיכת היסטוריה, לא פחות.
הסוד לטבעות בצל פריכות של השף ג'ון
פריכות מקסימלית היא מה שיהפוך את טבעות הבצל שלכם למוצלחות במיוחד. הסוד לקבל הפריכות המושלמת, תאמינו או לא, הוא אבקת אינסטנט להכנת פירה. גם כאן חותכים שני בצלים גדולים לטבעות עבות ומניחים בצד. מערבבים בקערה חצי כוס קמח רגיל, רבע כוס קורנפלור, 3 ביצים טרופות, קורט נדיב של צ'ילי ושתי כפות של אבקת פירה אינסטנט. תוך כדי ערבוב מוסיפים כוס מי סודה קרים, מערבבים כדקה נוספת ומניחים בצד. בקערה שטוחה מפזרים פירורי פנקו בצורה אחידה. "מטביעים" את טבעות הבצל בבלילה הסמיכה, טובלים בפירורי הפנקו ומטגנים בשמן עמוק במשך 2-3 דקות. מעבירים לרשת או מסננת כדי לשמור על פריכות שיא.
גם בפייסבוק שלנו מסתתרות הפתעות מסקרנות
הכי ישראלי
טבעות בצל מצופות בביסלי ברביקיו הן כנראה הדרך הכי ישראלית להתפנק על המעדן המטוגן הזה, וההכנה שלהן פשוטה להפליא: שמים בקערה כוס קמח, חצי כפית שום גבישי, חצי כפית צ'ילי גרוס, רבע כפית סודה לשתייה וחצי כוס שמנת לבישול ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. בקערה נוספת מרסקים חבילה קטנה של ביסלי יחד עם כוס של פירורי פנקו. חותכים שני בצלים גדולים לטבעות בעובי 1 ס"מ, טובלים בבלילה, מצפים בתערובת הביסלי והפנקו ומטגנים כ-3 דקות עד להזהבה. מעבירים למסננת למנוחה, ונהנים קצת אחרת.
עוד באוכל טוב:
- אמיליה רומנה היא לא יותר מעוד מסעדה איטלקית בינונית
- הפלאפל של הקוסם בידינו! (המתכון, כלומר)
- מכירים את הלחם שקוראים לו פרינטה? כדאי לכם
הכי אמריקאי
ההגדרה הכי נכונה למתכון הבא תהיה כנראה "אולד פאשן". לפי השמועות מדובר במתכון של מסעדת דרייב אין ותיקה בארה"ב, שפיטרה את אחד מעובדיה והוא החליט לנקום ולגלות לעולם את המתכון הסודי שלה. בין אם הסיפור נכון ובין אם לא, הרווח הוא כולו שלכם: חותכים שני בצלים גדולים לטבעות עבות ומניחים בצד. מערבבים בקערה שלוש כוסות קמח, שתי כפיות אבקת אפייה וכפית מלח. מניחים את טבעות הבצל בקערת התערובת היבשה, מכסים אותן היטב, מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים לתערובת הקמח ואבקת האפייה שנותרה בקערה ביצה אחת וכוס וחצי של חלב. טובלים שוב את טבעות הבצל, ומעבירים אותן לטבילה שלישית, הפעם בצלחת עם פירורי לחם. מטגנים כ-3 דקות במחבת עם שמן חם עד להזהבה ומוציאים.
קלאסי: טבעות בצל בבירה
זה כנראה המתכון הכי פשוט ומוכר לטבעות בצל ביתיות, וגם לא ידרוש מכם יותר מדי: חותכים שני בצלים גדולים לטבעות עבות ומניחים בצד. מערבבים בקערה שתי כוסות בירה לבנה (כ-450 מ"ל), כוס קמח לבן, כוס קורנפלור וחצי כפית מלח, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה, אבל לא מדי. מחממים שמן בישול רגיל במחבת עמוקה, טובלים את טבעות הבצל בבלילה, מטגנים בשמן החם עד להזהבה ומעבירים לצלחת עם מגבת נייר ייעודית לספיגת שמן. אנחנו ממליצים להגיש אותן עם כוס בירה קרה בצד להשלמת החוויה.
גם במתכון הזה הבירה מככבת כמרכיב עיקרי, אבל יחד איתה גם קמח האורז, שאמור להפוך את הטבעות למשהו שכנראה עוד לא טעמתם. חותכים שני בצלים גדולים לטבעות עבות ומניחים בצד. שמים בקערה שתי כוסות קמח אורז, שתי כפיות קורנפלור וכפית מלח, ומערבבים. מוסיפים כוס וחצי של בירה לבנה ושתי קוביות קרח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טובלים את טבעות הבצל בבלילה, ומטגנים במחבת עמוקה עם שמן רותח כ-3 דקות. מוציאים בזהירות מהמחבת, מניחים על מגבת נייר ייעודית, טועמים ומטקבקים לנו איך יצא.
טבעות הבצל של ברגר קינג
אחרי שחלק מכם עמדו שעות בתור כדי לטעום שוב את ההמבורגרים וטבעות הבצל של ברגר קינג שחזרה לאחרונה לארץ, החלטנו לדאוג לכם למתכון של הטבעות הכי מוצלחות בעולם הג'אנק פוד: קוצצים דק שני בצלים בינוניים, מעבירים לקערה ומוסיפים פנימה כוס פירורי לחם וכף חלב (לכל המוטרדים - מדובר במתכון של ברגר קינג העולמית, לא של הזכיין בישראל). מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מפרידים כמות של בערך כף מהתערובת שהתקבלה, ויוצרים את הצורה המוכרת של טבעות הבצל - ישירות על תבנית מרופדת נייר אפייה. ממשיכים ליצור טבעות עד לסיום התערובת. מכניסים למקפיא לשעה. בקערה חדשה מערבבים שתי כפות אבקת שום עם כוס וחצי פירורי לחם. בקערה נוספת מערבבים כוס וחצי חלב עם כוס וחצי קמח. מוציאים את טבעות הבצל מהמקפיא, טובלים בתערובת החלב והקמח, ומעבירים לטבילה בתערובת פירורי הלחם ואבקת השום. מטגנים במחבת עם שמן רותח כ-3 דקות עד להזהבה, מניחים על מגבת נייר ייעודית, ממליחים ומגישים.
הגרסה החריפה
האופציה הבאה אמורה להפוך בקלות לחביבה על אלה שאוהבים את העקצוץ המוכר בלשון, והיא ממכרת לחלוטין: חותכים שני בצלים גדולים לטבעות עבות ומעבירים לקערה. שופכים לתוך אותה קערה כוס וחצי של ריוויון, כפית מלח וכף רוטב סרירצ'ה או סחוג איכותי. מוודאים שטבעות הבצל טבולות היטב בתערובת, ומניחים בצד ל-15 דקות. בקערה נוספת מערבבים שלוש כוסות קמח, כפית מלח, כף אבקת שום וחצי כפית פלפל שחור. מחממים שמן במחבת עמוקה, וכשהוא חם מספיק לוקחים את טבעות הבצל, מעבירים אותן מהתערובת החריפה לקערת הקמח לטבילה מחודשת, ומטגנים במשך 3 דקות עד להזהבה. מניחים על צלחת עם מגבת נייר ייעודית ומגישים.