אוכל
צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

חצילים ממולאים בבשר

יש שיגדירו את השילוב בין חצילים, בשר ועגבניות כשילוש הקדוש של המטבח. אם גם אתם כאלה, אתם הולכים לעוף על המתכון הזה

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 12/08/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 232 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 חצילים בינוניים, קלופים

שמן לטיגון

למילוי:

חצי ק"ג בשר בקר טחון (צלעות, צוואר או שפונדרה)

5 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

2 עגבניות, קלופות וקצוצות דק

1 פלפל חריף, קצוץ דק (לא חובה)

100 גרם שומן טלה טחון

מלח

1 כפית בהרט

צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

1 גבעול סלרי, קצוץ דק

חצי כוס עלי נענע, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1 החצילים: חורצים בכל חציל חתך לאורך כמעט עד הסוף, אבל משאירים את החציל מחובר. מעבירים את החצילים למסננת ומפזרים עליהם מלח. ממתינים כשעה, עד שהחצילים מתחילים להגיר נוזלים, ואז שוטפים אותם ומייבשים.

2 מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את החצילים מכל הצדדים עד שהם שחומים. מעבירים למסננת ומצננים.

3 המילוי: מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף וממשיכים לטגן.

4 מוסיפים את שומן הטלה ומטגנים עוד 2 דקות.

5 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב, עד שהבשר מחליף את צבעו ומשחים מעט (אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית). מוסיפים מלח, בהרט, פטרוזיליה, סלרי ונענע ומערבבים תוך ערבוב עוד דקה-שתיים.

6 הרכבת המנה: מסדרים את החצילים המטוגנים על תבנית וממלאים אותם במקום שבו יצרנו את החתך.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

8 מורחים את החצילים הממולאים במעט שמן זית וצולים כ-30 דקות.