מרכיבים:
חצי קילו עוף טחון
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
ביצה
בצל מטוגן
שמן
300 גרם לבבות וטחול של עוף
בצל, קצוץ
חבילת פתיתים
3 וחצי כוסות מיץ עגבניות טרי
אופן ההכנה:
1. מתבלים את העוף במלח, פלפל ופטרוזיליה. מוסיפים פנימה ביצה ובצל מטוגן, מערבבים ושמים בצד.
2. מטגנים את הלבבות והטחול, קוצצים ומוסיפים לבשר העוף (לא את כל הכמות, חלק שומרים כדי להכניס לסיר אחר כך).
3. מטגנים את הבצל בסיר – מניחים אותו על כל תחתית הסיר, לא מנערים ולא מערבבים. מוציאים את הבצל המטוגן ומטגנים את הפתיתים עד שהם מקבלים צבע חום. מוציאים לקערה.
4. מחזירים את הבצל לתחתית הסיר.
5. יוצרים קציצה ענקית בעובי של שתי אצבעות ומניחים אותה על הבצל המטוגן. עליה מסדרים את הפתיתים המטוגנים ואת הטחול והלבבות הקצוצים שלא הוספנו לתערובת הקציצות.
6. מוסיפים את מיץ העגבניות ותבלינים אם רוצים, ומביאים לרתיחה. סוגרים את הסיר ומבשלים 6-7 דקות.
7. הופכים את הסיר על צלחת הגשה.