מצרכים:
4 מלפפונים טריים ומוצקים
200 גרם פרגיות טחונות
3 כפות שמן
3 שיני שום קצוצות גס
1 צ'ילי אדום קצוץ
1 בצל סגול קטן קצוץ
ג'ינג'ר קצוץ
לרוטב הפרגיות:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
כף סוכר חום
כפית שמן שומשום
4 מלפפונים
כוסברה קצוצה
בצל ירוק קצוץ
לרוטב:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סויה
כפית סוכר
3 כפות מיץ לימון
3 שום מגורד דק
ג'ינג'ר מגורד דק
מעט מים
מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
1. חותכים את המלפפונים, ממליחים ושמים במסננת.
2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
3. שמים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם, מטגנים בו את השום, ג'ינג'ר, בצל וצי'ילי. מוסיפים את הפרגיות, מלח ופלפל ומטגנים עד להשחמה יפה. מוסיפים את קערית הרוטב ומבשלים דקה. מקררים מעט.
4. מערבבים את חומרי רוטב הטחינה.
5. סוחטים מעט את המלפפונים. מערבבים עם העוף, יוצקים מעל את רוטב הטחינה, מפזרים שומשום קלוי, בצל ירוק וכוסברה.